Plzeň vede fotbalovou ligu o 5 bodů, Liberec se odpoutal z posledního místa

Fotbalisté Viktorie Plzeň opět vedou nejvyšší fotbalovou soutěž o 5 bodů před Spartou. Náskok jim zajistily střely Tomáše Hořavy s Františkem Rajtoralem a vítězství 2:0 na hřišti ostravského Baníku. Liberecký Slovan po pěti měsících vyhrál a opustil sestupové pozice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Kolář v Ostravě nedal penaltu, přesto Viktoria na Bazalech vyhrála

Daniel Kolář v Ostravě nedal penaltu, přesto Viktoria na Bazalech vyhrála | Zdroj: ČTK

Největší šanci otevřít skóre měl v prvním poločase Daniel Kolář. Po faulu Luciće na Mahmutoviće zahrával pokutový kop. Brankář Pavlenka ale jeho střelu vyrazil a dokázal skvěle zasáhnout i proti Rajtoralově dorážce.

Po změně stran už se Viktoria prosadila. Limberského střelu ještě Pavlenka vyrazil, ale v 60. minutě po rohovém kopu přiťuknul Rajtoral proti noze míč Hořavovi, který střelou z dvaadvaceti metrů získal Západočechům vedení.

Definitivně o třech bodech pro Plzeň rozhodla rána Františka Rajtorala po rohovém kopu v závěru utkání. Viktoria vyhrála 2:0, zvítězila v osmém ligovém zápase za sebou a v ligové tabulce si udržuje pětibodový náskok před Spartou. Baník ani 6. zápas jarní části nevyhrál.

Viktoria drží náskok. Ukázali jsme sílu, těší Západočechy

Číst článek

Na opačném pólu tabulky se Slovan Liberec dostal na 14. místo s 19 body. Severočeši udolali Brno 1:0 a vyhráli po více než pěti měsících.

Klíčovým okamžikem zápasu bylo vyloučení brněnského Trávníčka za ohnání se po Pokorném. Přesilovku Slovanu využil 10 minut před koncem střídající Marek Bakoš.

22. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)
Branky: 59. Hořava, 88. Rajtoral. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Zelinka. ŽK: Jirásek, Frydrych, Kouřil, Baroš - Mahmutovič, Hejda, Limberský. Diváci: 5101.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 82. Bakoš. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Ratajová. ŽK: Šural, Luckassen, Breznaník, Karišik, Frýdek - Melichárek, Keresteš. ČK: 70. Čtvrtníček (Brno). Diváci: 3748.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme