Plzeň vyhrála v Hradci a vede ligu

Fotbalisté Plzně si spravili chuť po vyřazení z Evropské ligy na Hradci Králové. Ve čtvrtém kole Gambrinus ligy zvítězili na jeho hřišti jasně 3:0 a vyhoupli ce do čela tabulky. Ve druhém utkání remizovaly Teplice s Českými Budějovicemi 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)

Západočeši si výhrou vystříleli posun do čela tabulky, ale i když je jejich vítězství zasloužené, zápasu by slušel méně jednoznačný výsedek. Jenže Hradec si v koncovce nevěděl rady a Pilařova parádní rána do tyče zápas nezachránila. Klidnější a fotbalovější hosté naopak tvrdě trestali chyby domácích. Trefili se Rada a dvakrát Rezek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň si z Hradce veze výhru 3:0

Branky: 55. z pen. a 82. J. Rezek, 39. Rada. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Vysloužil. ŽK: Kasálek, Janoušek, Fischer - Jiráček. Diváci: 6000 (vyprodáno).
Sestavy:
Hradec:
Lindr - Pávek (67. Tomašák), Wozniak, Kasálek - Fischer, Hochmeister (53. Dvořák), Janoušek, Poděbradský - T. Rezek (87. Kocourek), Pilař, Černý. Trenér: Kotal.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Ševinský, Navrátil, Limberský - Petržela (86. Hruška), Rada, Horváth, Jiráček (79. Střihavka) - Kolář (88. Vaněček), J. Rezek. Trenér: Vrba.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)

3500 diváků čekalo na lepší fotbal hodně dlouhou dobu a jedna střela, o které by se dalo říct, že byla nebezpečná, mohla za celý poločas fanoušky jen těžko uspokojit. Navíc v souboji dvou týmů, který v minulých letech na severu Čech přinášel hodně gólů. Druhý poločas už byl ale lepší. Dlouho to platilo jen o hře domácích, které přesně po hodině hry poslal do vedení Mahmutovič. Žlutomodří se ale svého prvního vítězství v sezóně stejně nedočkali. Vyráběli chyby a jednu z nich potrestal v závěru zápasu střídající Ondrášek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teplice hrály s Č. Budějovicemi 1:1

Branky: 59. Mahmutovič - 88. Ondrášek. Rozhodčí: L. Kovařík - Peřina, Szarowski. ŽK: Siva, Mahmutovič - Šíma. Diváci: 3450.
Sestavy:

Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Rosa, Siva - Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (59. Zoubele) - Mareš (87. Hošek), Mahmutovič - Došek (67. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Riegel (79. Koutný), Žižka - Hudson (72. Ondrášek), Černák, Otepka, Šíma (74. Sedláček) - Mezlík, Pecka. Trenér: Šilhavý.

Tomáš Lörincz, Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme