Plzeň vykročila za obhajobou titulu mistrovsky, Slavii porazila 2:1

Fotbalisté Viktorie Plzeň vstoupili do nové sezony jako správní obhájci titulu. V utkání se Slavií byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli 2:1. Skóre otevřel v prvním poločase Kolář, druhý gól přidal deset minut před koncem Mahmutovič. V poslední minutě zdramatizoval utkání Škoda, ale na vyrovnání už červenobílí nedosáhli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Kolář se raduje z úvodního gólu v utkání se Slavií

Daniel Kolář se raduje z úvodního gólu v utkání se Slavií | Zdroj: ČTK

Plzeň začala aktivně a v úvodu měla velkou územní převahu. V 9. minutě přimhouřil rozhodčí Franěk obě oči, když Procházka hlavičkoval na branku Slavie a míč zastavila ruka bránícího Součka.

Za dvě minuty se vyznamenal hostující brankář Berkovec po hlavičce Hubníka. Další plzeňská šance už ale skončila gólem.

Rajtoral nášel ideálním centrem nabíhajícího Koláře a ofenzivní plzeňský záložník zamířil přesně pod břevno Berkovcovy branky – 1:0!

Ani vedoucí branka neubrala na plzeňské snaze, ale ke gólu nevedly ani další dvě standardní situace Kovaříka, ani hlavička Hubníka, kterou zblokovala hostující obrana.

Slavia směrem dopředu nebyla nebezpečná, domácí dobře střežili kanonýra Škodu a s několika centry do pokutového území si bez problémů poradil brankář Kozáčik.

Ve druhém poločase se Slavia osmělila a měla dvě šance na vyrovnání. Nejdříve si po přihrávce Pitáka nechal skočit míč Zmrhal a bez přípravy krásnou střelou trefil břevno plzeňské branky.

Stejný hráč po hodině hry nechal v další šanci vyniknout gólmana Kozáčika. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem zápasu. Po přihrávce Kovaříka měl lehkou úlohu před hostující brankou střídající Mahmutovič a z bezprostřední blízkosti se nemýlil – 2:0!

V poslední minutě utkání se přeci jenom prosadila i Slavia a střelcem nebyl nikdo jiný než útočník Škoda, který dokončil akci Latky a Černého. Víc už Slavia nestihla a prohrála v Plzni 1:2.

1. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 2:1 (1:0)
Branky: 19. D. Kolář, 80. Mahmutovič - 90. Milan Škoda. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk - Hrubeš, Jech. ŽK: Kopic - Latka, R. Hrubý, Souček, Milan Škoda. Diváci: 11.233.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský (54. Vaněk) - Kopic (75. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (62. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.
Slavia: Berkovec - Švec, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček, R. Hrubý - Mikula (84. Černý), Piták (84. Voltr), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme