Plzeňská zkušenost, nebo slávistický hlad? Zápas v Edenu napoví v boji o titul

Přímé souboje o mistrovský titul, to byly v posledních letech hlavně zápasy fotbalistů Plzně se Spartou. Teď ale úlohu týmu z Letné přebírá jeho hlavní rival. Dlouho dopředu vyprodaným hitem ligového jara bude zítřejší utkání, které Plzeň odehraje na stadionu Slavie v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Slavie s Plzní odvysílá Český rozhlas živě

Zápas Slavie s Plzní odvysílá Český rozhlas živě | Foto: slavia.cz, Martin Malý

Slávisté se těší na první duel podobného ražení po dlouhé době - naposledy takový zažili před osmi lety. „To si nevzpomenu. Ještě jsem asi běhal na umělce za dorost,“ usmívá se záložník Slavie Jaromír Zmrhal.

Sice je odchovancem klubu a mistrovská jara 2008 a 2009 silně prožíval, ale vzpomínky jsou mlhavé. Zmrhal ve 23 letech může říct, že ve slávistickém A-týmu pamatuje leccos, ale utkání o titul, to je novinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zápas o první místo se připravují hráči Viktorie, slávisté i reportér Jan Kaliba

„Poprvé budeme hrát s první s druhým. Já taky a to jsem pátým rokem v áčku. Asi sami víte, kolik tu bylo trenérů a všichni se stihli vyměnit,“ přemýšlí slávista.

Hráči, trenéři, majitelé - ti všichni se ve Slavii v posledních letech střídali a Zmrhal patří k těm výjimkám, které přečkaly i nejtěžší časy a teď ochutnají přímý souboj o první místo v české lize.

Je dost možné, že si slávisti na tomhle druhu zážitků vypěstují silnou závislost, tak jako se to přihodilo právě plzeňským hráčům. „Tyhle zápasy miluju a doufám, že to zvládneme a přivezeme nějaký bod,“ věří obránce Viktorie Roman Hubník.

„Hodně věcí může být klíčových. Může tam být standardka nebo chyba. Ale tyhle zápasy umíme zvládat,“ spoléhá stoper na plzeňské zkušenosti, proti nim budou stát slávistické nadšení a hlad po úspěchu.

Radiožurnál odvysílá v přímý přenos

V neděli se ukáže, která fotbalová zbraň bude v Edenu účinnější. „Jsem zvědavý a doufám, že to bude náš hlad. Zkušenost je důležitá, ale není to až taková výhoda, že bychom byli bez šance. Někdy ve zkušenosti hlad už chybí, takže věřím, že budeme odhodlanější,“ říká útočník Slavie Stanislav Tecl

Mluví spíš za většinu svých spoluhráčů. Ne že by mu nutně musely hlad a nadšení chybět, ale on sám už má zkušenosti jak ze zápasů o titul, tak třeba z Ligy mistrů. Sbíral je právě v dresu nedělního soupeře.

Slavia proti Plzni nastoupí v 16 hodin a Radiožurnál pro vás celý zápas odvysílá v přímém přenosu.

Jan Kaliba, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme