Plzeňské naděje pohřbil Džeko hattrickem. Viktoria prohrála v Římě a nepostoupí

Plzeňská Viktoria má jasno, v jarní části evropské ligy si nezahraje. Český mistr prohrál zápas na hřišti AS Řím 1:4 a v tabulce skupiny E je poslední s nedohnatelnou ztrátou na postupová místa. Tři góly AS dal Edin Džeko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň prohra

Plzeň prohra | Zdroj: Reuters

Bývalý útočník Teplic Edin Džeko ukázal Viktorii svou formu už po deseti minutách. Pronikl do pokutového území, zbavil se Kovaříka a z úhlu obstřelil Matúše Kozáčika v brance Plzně.

Český mistr potřeboval ve věčném městě bodovat, aby si udržel naději na postup. Cíli se přiblížil v 18. minutě. Jan Kovařík centroval do vápna, kde našel růžový přeliv netradičního hlavičkáře Martina Zemana. Záložník vyrovnal na 1:1.

Sparta zdolala Southampton a postoupila ze skupiny, Liberec porazil Karabach

Číst článek

Druhý tým aktuálního pořadí Serie A měl v závěru poločasu obrovský tlak. Nainggolan a Džeko těsně minuli, Salah těsně před přestávkou trefil pouze tyč.

Nápor ale pokračoval i po pauze. Daniel Paredes napálil z přímého kopu břevno, z otočky trefil pouze připravenou Kozáčikovu náruč.

Po hodině hry vstřelil bosenský útočník v dresu AS druhý a rozhodující gól. Hlavu Edina Džeka našel Antonie Rüdiger a Kozáčik, proti hlavičce to protipohybu neměl šanci.

V souběžně hraném zápase v tu chvíli vedla Austria Vídeň nad Astrou Giurgiu, a tak Roman Pivarník poslal na hřiště útočníky Ďuriše s Bakošem ve snaze skóre otočit, to se nepovedlo a gól padlo opět do plzeňské sítě. Fotbalovou parádou, střelou za patou, zvýšil Diego Perotti výhru AS Řím 3:1.

Chvíli před koncem zakončil Edin Džeko své galapředstavení. V pokutovém území zůstal na malou chvíli volný a opřel se do Perottiho přihrávky.

Po prohře 1:4 ztratila Viktoria Plzeň i teoretickou na postup. Rumunský tým totiž otočil zápas ve Vídni a Plzeň na druhé místo ztrácí 4 body.

5. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina E:
AS Řím - Viktoria Plzeň 4:1 (1:1)
Branky: 11., 61 a 88. Džeko, 82. Perotti - 18. Zeman. Rozhodčí: Stieler - Siebert, Ittrich (všichni Něm.). ŽK: Nainggolan - Matějů, Zeman, Petržela. Diváci: 13.789.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme