Plzeňského trenéra Koubka zklamala v odvetě s Maccabi útočná hra

Český fotbal zažil večer hrůzy, po kterém je jasné, že na rozdíl třeba od toho albánského nebo kazachstánského už nemá letos šanci na Ligu mistrů. Pražská Sparta po nadějné remíze 2:2 z Moskvy doma prohrála s CSKA 2:3, ale ještě horší kolaps předvedl v domácí odvetě 3. předkola český šampion z Plzně. Viktoria v poslední čtvrthodině přišla o náskok 2:1 z Tel Avivu a prohrála s Maccabi 0:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Plzně Miroslav Koubek během odvetného utkání s Maccabi Tel Aviv

Trenér Plzně Miroslav Koubek během odvetného utkání s Maccabi Tel Aviv | Zdroj: ČTK

Dlouho se ve Štruncových sadech fandilo jako obvykle, ale po dvou direktech izraelského soupeře v závěru zápasu začalo i vstřícné a trpělivé plzeňské publikum předčasně odcházet.

Někteří fanoušci naopak ještě dlouho po posledním hvizdu zůstali nevěřícně sedět na svém místě a tupě zírali před sebe. A selhání svých hráčů nechtěl věřit ani trenér Miroslav Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z plzeňské kabiny po vyřazení z Ligy mistrů zaznamenal Jan Kaliba

„Rozhodující byla naše jalová hra dopředu, která mě velmi zklamala. Naše vize hrát na jistotu a přivést zápas do bezbrankového konce, to jsme vůbec neměli. Vůbec jsme neměli nakopávat míče, ale měli jsme kombinovat,“ řekl po utkání plzeňský kouč.

„Navíc jsme dostali hloupé a laciné branky,“ láteřil Koubek nad bráněním stoperů Hubníka s Procházkou před druhou brankou izraelské hvězdy a kapitána Maccabi Erana Zahaviho, ale hlavně nad zkratem kapitána svého týmu.

Vítězná série skončila. Plzeň přišla o postup v Lize mistrů v poslední čtvrthodině

Číst článek

Možná by Viktoria dovedla zápas k postupovému výsledku 0:0, ale čtvrt hodiny před koncem David Limberský zbytečně Zahaviho postrčil v pokutovém území. Na rozdíl od podobného zákroku v lize na Dukle se penalta pískala a sám faulovaný ji proměnil a spustil nečekaný scénář.

„Na Dukle to byla větší penalta. Nebyl tam takový kontakt, že by musel padat. Sám mi potvrdil, že asi ne,“ řekl Limberský. „Je to asi největší zklamání v mé kariéře,“ dodal kapitán Viktorie.

A tak stejně jako Spartu i Plzeň bude v pátek zajímat los play-off méně prestižní a chudší Evropské ligy.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme