Po poločase jsem se chtěl hlavně zklidnit v kabině, říkal po derby Mešanovič

Fotbalové pražské derby tentokrát patřilo Slavii. Domácí Spartu na Letné prakticky k ničemu nepustila, naopak sama měla hodně šancí skórovat. Trefila se nakonec dvakrát. A zajímavou roli sehrál útočník Muris Mešanovič.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Slavie Muris Mešanović slaví

Fotbalista Slavie Muris Mešanović slaví | Zdroj: ČTK

Na hrotu útoku nastoupil na začátku zápasu jako obvykle Milan Škoda, jenže po půlhodině se zranil, a na trávník vletěl Muris Mešanovič.

„Šel tam Muris, což je myslím výborný útočník a prokázal to, vzal si penaltu, pak dal gól. Sice penaltu neproměnil, ale sebevědomí mu nechybí. Rval se do konce zápasu, udělal tam hodně práce, takže si myslím, že odvedl skvělou práci. Bral bych to spíš tak, že jsme se víc semknuli a v kabině o půli jsme si řekli, že to prostě musíme zvládnout a vyhrát,“ připomněl záložník Antonín Barák moment ze samotného konce poločasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavou roli sehrál útočník Slavie Muris Mešanović v derby se Spartou

Jasná penalta, Mešanović si vzal míč, jenže nedal. A vzápětí ho všichni uklidňovali, včetně trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Prostě emoce, velké emoce. On potom ještě přišel do kabiny a byl úplně frustrovaný, nadával tam. Všichni do jednoho, nejenom já, jsme ho uklidňovali a říkali, že nevadí, že do toho jdeme znovu. On cítil dluh pro ten tým, že nedal tu penaltu,“ vysvětloval trenér Šilhavý.

„Trenér a i všichni z realizačního týmu i hráči mě podporovali v kabině. V tom žádný problém nebyl. Já jsem se chtěl hlavně po poločase v kabině zklidnit a jít s čistou hlavou do druhé půle.“

A to se Murisovi Mešanovičovi povedlo, v další šanci sice neuspěl, jenže pak byl ve správnou chvíli u míče odraženého od tyče, propálil sparťanského gólmana Koubka a Slavia vedla 1:0.

„Když jste útočník, tak si myslím, že šance určitě přijdou. Jde o to, jak si věříte, jestli proměníte nebo ne. Když si nebudu věřit a budu myslet furt na to, co se stalo předtím, tak si myslím, že to pro mě nebude dobré.“

Bosenský fotbalista gólem svoji odolnost dokázal. A jak sám potvrdil, má jednu pro útočníka nutnou vlastnost. „Já myslím, že jsem sobec. To mi říkají i kluci v kabině. Prostě jsem takový.“

Muris Mešanovič naskakuje převážně jako náhradník, a tahle pozice se mu úplně nezamlouvá, hlavně proto, že góly dává. Po minulém utkání s Libercem, do kterého nenastoupil, reagoval frustrovaně. Nepodal ruku trenérovi Šilhavému, který slavil se všemi výhru. Tahle kauza už je ale pryč.

„Jo to už je pryč. Dostal jsem od vedení pokutu a mluvil jsem s panem Šilhavým. Omluvil jsem se a doufám, že dneska jsem to odčinil,“ věří Muris Mešanovič, který společně s Jaromírem Zmhralem rozhodl o vítězství Slavie na Spartě 2:0.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme