Po Southamptonu do Zlína. Sparta si chce zlepšit náladu na půdě vedoucího celku ligy

Kdepak Evropská liga v Anglii, pro Spartu je fotbalovým vrcholem tohoto období pondělní zápas ve Zlíně. Jisté je, že jeho případný vítěz bude po sedmém kole v čele ligové tabulky. Všechno ostatní je naopak nejisté, hlavně tedy u hostů z Prahy. Třeba start bývalého středopolaře londýnského Arsenalu či Borussie Dortmund Tomáše Rosického.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská Sparta v Anglii nezažila přívětivý start do Evropské ligy, v Southamptonu prohrála 0:3

Pražská Sparta v Anglii nezažila přívětivý start do Evropské ligy, v Southamptonu prohrála 0:3 | Zdroj: ČTK

Když Rosický přicházel do Sparty, řekl: „Všechno bude vyplývat z toho, jak budu vypadat v tréninku a v zápasech. Třeba budu hrozný a nebudu hrát vůbec.“

Teď už tahle varianta v rudém táboře zas tak vtipně nezní. Při současné herní mizérii pražského týmu se očekávaná výpomoc hráče z jiné fotbalové planety jeví jako potřebný zásah shůry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záložníci Tomáš Rosický s Bořkem Dočkalem jsou pro Spartu klíčoví, klid přenáší i na ostatní, ví Zdeněk Ščasný

Však taky Rosický necestoval za Evropskou ligou do Southamptonu, aby se připravil na pondělní ligový duel ve Zlíně. A kouč Zdeněk Ščasný z podobného důvodu šetřil i dalšího tvůrce hry Bořka Dočkala.

„Nechci říct, že mužstvo je o dvou hráčích, ale oni jsou pro nás klíčoví a dokáží přenést klid i na ostatní,“ ocenil Ščasný. Jenže i kdyby Rosický s Dočkalem ve Zlíně nastoupili, bude to opět jinak poskládaná a tím pádem stále nesehraná Sparta.

Ani společných tréninků sparťani s nováčky Rosickým a Václavem Kadlecem zas tolik nestihli. Porážka a odevzdaný výkon v Southamptonu je taky nepovzbudily. A k tomu menší hřiště, úspěšný a bojovně naladěný soupeř, pro kterého to bude zápas podzimu a který měl na přípravu deset dní.

Úspěch sparťanské sázky na pondělní obrat ponurého podzimu je zkrátka značně nejistý. Ve Zlíně se hraje od 17 hodin a na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme