Po záchraně v Synot lize čeká liberecké fotbalisty boj o Pohár FAČR

V Mladé Boleslavi začne v 18 hodin finále Poháru FAČR. V tom se proti sobě postaví Jablonec, který zažívá výborný ročník a Liberec. Ten má možná ještě teď odřené uši z toho, jak těsně unikl ligovému sestupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér liberecké juniorky David Vavruška

Trenér liberecké juniorky David Vavruška | Foto: www.fcslovanliberec.cz

„Všichni víme moc dobře, že musíme hlavně zachovat ligovou příslušnost,“ říkal před dvěma měsíci liberecký obránce Erich Brabec.

Mužstvo se právě chystalo na první čtvrtfinále v Třinci, ale vzhledem k tomu, že v lize bylo tou dobou na úplném dně, priority Slovanu byly evidentně mimo pohárovou soutěž. A ze slov Brabce i dalších bylo cítit, že tyhle zápasy týmu snad až překážejí a ubírají síly potřebné pro záchranu v lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liberce se sotva zachránili v Synot lize a hned hrají o postup do Evropské ligy, favoritem je ale ve finále Poháru FAČR Jablonec

„Měl jsem za úkol zachránit Liberec v lize, a když jsem tam viděl vložené středeční pohárové zápasy, tak mi dobře nebylo. V tu chvíli bych se raději soustředil jen na ligu, ale kluci zvládli obojí. Teď jsem rád, že si finále můžeme zahrát,“ připomíná trenér Liberce David Vavruška postupný zvrat i to, jak se měnil pohledu jeho hráčů na působení v poháru fotbalové asociace.

Severočeši nejprve s obrovskými obtížemi otočili už zmíněný dvojzápas s Třincem a postoupili do semifinále, kde v souboji s Teplicemi pro změnu málem ztratili komfortní vedení z prvního utkání.

Jenže nakonec i tohle zvládli, a tak se vlastně z nechtěné pohárové soutěže stala pro tým šance získat jinak v téměř hrůzostrašné sezoně trofej.

„Je to tak. Je dobrý brát v životě všechno tak, jak je. Nestavět si dopředu věci do nějaké roviny,“ říká liberecký kouč Vavruška.

Ve finále se teď jeho mužstvo utká s rivalem z Jablonce. Ten zažívá absolutně rozdílný ročník - v lize skončil s velkým náskokem třetí, zvládl obě podještědská derby v sezoně a tak do boje o pohárový triumf vstoupí jako velký favorit.

„Samozřejmě Jablonec je favorit, ukázal v lize velkou kvalitu a roli favorita musí přijmout. Možná nám to bude vyhovovat. Když se od nás nic nečeká, tak ukážeme, že v nás něco je,“ věří kapitán Slovanu David Pavelka.

Finálový souboj Jablonce s Libercem začne v Mladé Boleslavi v 18 hodin. Na Radiožurnálu nabídneme reportážní vstupy, celé utkání můžete poslouchat na streamu Český rozhlas Sport nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme