Pod dohledem Eltona Johna. Počínání Watfordu čestný prezident na dálku sleduje

Fotbalisté Watfordu se sobotní remízou na hřišti Evertonu po osmi letech vrátili do Premier League. Spolu s nimi se mezi anglickou elitu dostali nejen dva čeští reprezentanti v kádru Matěj Vydra a Daniel Pudil, ale také zpěvák Elton John - celoživotní fanoušek a bývalý předseda klubu z londýnského předměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Watfordu se vrátili do Premier League remízou 2:2 na půdě Evertonu

Fotbalisté Watfordu se vrátili do Premier League remízou 2:2 na půdě Evertonu | Zdroj: Reuters

„Jednou si Elton John sedl vedle Ekvádorce Paredese a něco mu říkal, jenže on neumí anglicky. Pak se otočil na druhou stranu na Forestieriho a zeptal se ho, co je to za chlápka. Je zvláštní, že nezná Eltona Johna,“ vyprávěl Vydra.

Jak poznáte z vyprávění českého útočníka, posily Watfordu nemusejí při příchodu skládat zkoušky ze znalosti klubové historie a nehrozí ani poznávací cvičení na téma náš slavný fanoušek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Sirem Eltonem Johnem se potkali už i oba čeští fotbalisté Watfordu Daniel Pudil s Matějem Vydrou

To by se Sršni, jak se klubu ze severního londýnského předměstí podle žluté a černé klubové barvy přezdívá, možná o leckterého hráče připravili. Ten, kdo v klubu nějaký čas stráví, má solidní šanci, že se s Eltonem Johnem osobně setká, i teď, kdy už se tolik neangažuje.

Naposledy se objevil loni při slavnostním otevírání nové tribuny na stadionu Vicarage Road, která nese jeho jméno.

„Byl tady se svým přítelem a dětmi. Většinu roku ale tráví někdy v Americe, kde žije, takže tady moc není. Říkal ale, že nás sleduje. Teď, když se nám zase povedlo postoupit do Premier League, tak věřím, že si sem cestu najde,“ říká druhý z českých fotbalistů Watfordu Daniel Pudil.

Sir Elton John, fanoušek a bývalý předseda Watfordu | Foto: Reuters

Ten na Vicarage Road cítí novou šanci po odchodu trenéra Slaviši Jokanoviće, který tento týden se svým novým týmem Maccabi Tel Aviv vyřadil Plzeň z boje o Ligu mistrů.

Ve Watfordu ho nahradil Španěl Quique Flores, mimochodem už pátý kouč Sršňů během jediného roku. Pudil pod jeho vedením v přípravě odehrál víc minut než Vydra, ale i přesto si zatím nemůže být jistý, jestli ho klub před koncem letního přestupového období nepošle jinam.

Vydra je rád za přestup

Naopak Vydra může být v tomhle ohledu klidný. Po letech hostování se jeho angažmá změnilo v trvalé a právě teď si ve Watfordu zařizuje stálé bydlení.

„Pětiletou smlouvou mám vyřešenou budoucnost. Zase ale nevím, jak se mi sezona vydaří, po roce se zase může něco měnit. Důležité bude, abych pomohl týmu nějakými góly a asistencemi, abychom se udrželi. Pak se uvidí,“ těší už bývalého hráče Udine, které má stejného majitele jako Watford.

Startuje anglická Premier League, v soutěži se představí pět českých fotbalistů

Číst článek

Vydra se ale v italském klubu nikdy neprosadil a neustále ho to táhlo do Anglie. I Premier League už si v birminghamském West Bromwich Albion vyzkoušel, ale nepříliš úspěšně, a tak věří, že teď s Watfordem to bude o mnoho lepší.

„Bude to jiné, protože ve WBA jsem byl na hostování, v úvodu jsem se zranil a pak už to bylo o štěstí, jestli vám dá trenér šanci. Watford je takovým domovským klubem, dvě sezony se mi tady dařilo. Doufám, že to bude pokračovat a budeme bodovat,“ přeje si 23letý Vydra.

Matěj Vydra - s fanoušky v zádech jde fotbal snáz | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme