Podle hlavonožce Paula vyhraje duel zklamaných Německo

Mezi fotbalisty Německa a Uruguaye se dnes večer na mistrovství světa rozhodne o držitelých bronzových medailí. Favoritem jsou podle odborníků, i chotnice Paula, Německo. Obhájci bronzových medailí však řeší hned několik zdravotních problémů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanynky německého fotbalového mužstva

Fanynky německého fotbalového mužstva | Foto: Klára Stejskalová

Trenér německých fotbalistů Joachim Löw v pátek vůbec na trénink svých svěřenců nedorazil. Onemocněl chřipkou, ale boj o třetí místo by si neměl nechat ujít. Kvůli zdravotním problémům ale chyběli i náhradní gólman Tim Wiese, Lukas Podolski, Miroslav Klose a také kapitán Philipp Lahm.

,,Před čtyřmi roky jsem zažil, že boj o třetí místo může být také velmi dobrým. Nikdy předtím jsem tyhle zápasy nesledoval a myslel jsem si, že to vlastně nikoho nezajímá. Ale rok 2006 byl pro nás velkou zkušeností, hlavně pro mě, pokud totiž vyhrajete, jedete domů s pocitem vítězství."

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle hlavonožce Paula vyhraje duel zklamaných Německo

,,To je důvod, proč chceme vyhrát a získat bronzové medaile," věří Philipp Lahm, který by stejně jako jeho spoluhráči, měl být pro zápas v pořádku. To Jihoameričané zdravotní problémy nemají.

,,Bezpochyby si chceme spravit tu pachuť v ústech, která nám zbyla po tom, když jsme nepostoupili do finále. Teď chceme získat alespoň třetí místo. Je to pro nás hodně důležité. Chceme být mezi třemi nejlepšími týmy světa, to je cíl, který jsme si předsevzali a ten zůstává."

,,Budeme hrát stejně jako v předcházejících zápasech. Víme, že proti nám bude velmi silný tým, ale s naší hrou se ho nemusíme bát," líčí záložník Diego Peréz.

Ze slov Peréze je cítit zklamání, protože zápas o bronz rozhodně není ten, kterým chtěli své vystoupení na šampionátu zakončit.

Zklamaní hrají jen o bronz

,,Samozřejmě, že jsme všichni velice zklamaní, protože v okamžiku, kdy se dostanete do semifinále na Mistrovství světa ve fotbale, které je jednou za čtyři roky, chcete hrát finále."

,,Nicméně je třeba říci, že náš tým odehrál vynikající turnaj. Mužstvo má velkou kvalitu a budeme pracovat velmi tvrdě a bojovat o tituly i v příštích letech," shoduje se s Perézem jeho soupeř Philipp Lahm.

O výrocích německého kapitána asi nikdo nepochybuje. jedná se však o vzdálenější budoucnost. V té nejbližší se od 20 hodin a 30 minut utká v Port Elizabeth Německo s Uruguayí o to, který ze zklamných týmů bude přeci jen veselejší.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme