Pokuty za derby pražských 'S': statisícové pokuty a uzavřený kotel Sparty

Bouřlivá atmosféra nedávného derby mezi Spartou a Slavií bude mít dopad i na klubové pokladny obou rivalů. Za chování fanoušků dostala Sparta od disciplinární komise pokutu 200 tisíc korun a v jednom zápase bude uzavřený sektor, kde je obvykle kotel sparťanských fanoušků. Slavia zaplatí 100 tisíc korun. Pokuty dostali i Lukáš Vácha a Tomáš Koubek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušky Sparty museli zahánět na tribuny těžkooděnci

Fanoušky Sparty museli zahánět na tribuny těžkooděnci | Foto: Martin Malý (ČOV)

Disciplinární komise LFA dnes rozhodla, že Sparta zaplatí pokutu 200 tisíc korun, Slavia polovinu. Na Letné navíc bude jeden zápas zavřen kotel domácích. Chudší atmosféru tak bude mít zápas 10. kola proti Jihlavě.

Spartě se derby herně nepovedlo a se Slavií prohrála 0:2. Porážku od rivala neunesli skalní fanoušci letenského týmu, kteří po závěrečném hvizdu vtrhli na hřiště a zpět je museli zahánět těžkooděnci. Při jejich pyrotechnické vložce vzplála jedna z reklam, takže zasahovat museli i hasiči.

Slávisté zase hlavně na začátku druhého poločasu odpálili několik dýmovnic, kvůli kterým musel být zápas na několik minut přerušen. Tábory obou fanoušků se v průběhu celého zápasu častovaly nenávistnými pokřiky.

Za sporák zaplatí Koubek s Váchou po 40 tisících

O týden později Sparta ztratila další ligové body po remíze v Brně. Po zápase si hráči Sparty Tomáš Koubek a Lukáš Vácha neodpustili poznámky vůči rozhodčí Lucii Ratajové. Za výroky, že by "ženy neměly řídit mužský fotbal" a tweet s popiskem: "Ke sporáku" zaplatí každý po 40 tisících korunách. Oba se navíc budou muset věnovat mládeži.

Oba hráči už své výroky na sociálních sítích vysvětlovali, potrestal je ale i klub a budou se věnovat dívčím i ženským týmům Sparty.

Rozhodčí Lucie Ratajová chybu v závěru zápasu uznala a byla jí pozastavena delegace na čtyři zápasy.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme