Poprvé po pěti duelech nepřišla Dukla o náskok. Bylo vidět, že si nevěříme, přiznal Kozel

Jak Dukla, tak Zlín čekaly před vzájemným duelem 12. kola fotbalové Synot ligy na vítězství pět zápasů. Po utkání byli nakonec šťastnější Pražané, kteří po pěti duelech udrželi vedení až do závěrečného hvizdu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Železník ze Zlína v obležení hráčů Dukly

Lukáš Železník ze Zlína v obležení hráčů Dukly | Zdroj: ČTK

63 minut měli domácí platonickou převahu, vyjádřenou především držením míče, ale z brejků a ve vápně byli o něco nebezpečnější zlínští hráči.

Ani hosté si ovšem na Julisce úplně vyloženou šanci nevypracovali. A tak o vítězi rozhodl jeden dobře kopnutý Čajičův roh, který doletěl přesně na hlavu levého beka Dukly Ondřeje Vrzala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Dukly Luboš Kozel na svých svěřencích opět viděl nervozitu vyplívající ze snahy udržet vedení

„Jeden z nás jde vždycky na přední tyč a druhý udělá blok. Když míč tečuju, tak kluci běží i na zadní. Naštěstí jsem míč trefil a gólmanovi podlítl pod rukou,“ popisoval rozhodující moment Vrzal.

Osmadvacetiletý obránce dostává na hřišti více prostoru po odchodu Matěje Hanouska do Jablonce a nyní se kouči Kozlovi odvděčil za důvěru.

Jeho zásah přerušil hned dvě nelichotivé série Dukly na čísle pět. Tolik zápasů totiž čekali její hráči na ligovou výhru a ve stejném počtu utkání navíc i ztratili poločasové vedení.

„V závěru na nás bylo vidět, že v minulých utkáních jsme náskok v téhle fázi ztratili,“ vysvětloval trenér Pražanů Luboš Kozel.

„Vždycky když vedeme, nevěříme si, přestáváme hrát a dávat si balon rychle od nohy. Pak se vše valí na naši obranu,“ doplnil Ondřej Vrzal. Vzápětí pak přiznal, že se v závěrečných minutách jeho tým o vítězství znovu strachoval.

 

Takhle vypadá tříbodová radost! #hrdynasvujklub #DUKZLN #dukla #fotbal #SYNOTliga #hosidekujem

Fotka zveřejněná uživatelem FK DUKLA Praha official (@fkduklapraha),Říj 30, 2015 v 12:07 PDT

Přestože hostujícím „Ševcům“ zbývalo na vyrovnání skoro půl hodiny, uvadající výkon nemohl trenér Bohumil Páník oživit ani střídáním - využil jen jedno.

„Některé silné hráče máme zraněné. Když ty náboje nemáte, tak budete těžko střídat,“ posteskl si kouč Zlína. Jeho mužstvo se tak po slibném vstupu do sezony dál propadá tabulkou a na vítězství čeká už šest kol.

Jakub Kanta, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme