Poslední možnost se letos ukázat. Jarolím chce dát prostor hráčům, kteří neměli moc příležitostí

Už zbývá jen poslední letošní zápas a pak se česká fotbalová reprezentace zase přes čtyři měsíce neuvidí. I proto může být zítřejší přípravné utkání proti Dánsku důležité. Hráči mají možnost ukázat, že můžou být národnímu týmu prospěšní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě budu rád, když hráči budou podávat kvalitní výkony v klubech, ale pro mě je důležité, jestli se můžu opřít o výkon, který podali v národním mužstvu. Utkání je pro mě důležité a člověk se může od něčeho odrazit,“ říká trenér Karel Jarolím.

Ne každý si dokáže přenést formu ze svého klubu do reprezentace, ve které má kolikrát trochu jiné úkoly, taktika je odlišná a porozumění se spoluhráči také nemusí být takové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér dánských fotbalistů chtěl přípravný zápas v Mladé Boleslavi zrušit. Češi naopak chtějí svému kouči v utkání dokázat, že do týmu patří

„Každé reprezentační utkání je důležité. Každý se chce ukázat trenérovi, aby v další základní sestavě byl on,“ vysvětluje střední obránce Jakub Brabec, který ale nemusí být tolik nervózní.

Do paměti trenéra Karla Jarolíma se velmi dobře zapsal svým výkonem v pátečním kvalifikačním duelu proti Norsku, ve kterém patřil k nejlepším.

„Dostanou prostor samozřejmě ti ostatní, dá se říct všichni, kteří nenastoupili, nebo nehráli od začátku. Teď budou mít šanci se ukázat, i když to není kvalifikační zápas, ale i tak si myslím, že to pro nás může být zkušenost do dalších utkání,“ říká Karel Jarolím.

Povzbudivé zprávy směřuje třeba k debutantovi Antonínu Barákovi nebo dalším, kteří ještě neměli moc šancí ukázat, že si zaslouží v národním dresu větší prostor: Jan Kopic, Tomáš Kalas nebo Jan Sýkora.

Podobně motivovaná bude pravděpodobně i dánská sestava, protože i Seveřané plánují své opory nechat odpočívat, některé do Česka ani nepřivezli.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme