Před rokem druhá liga, teď reprezentace. Sám tomu nerozumím, říká překvapený slávista Barák

Před rokem a půl ještě hrál druhou ligu, v polovině září byl ligovým náhradníkem a teď je najednou poprvé v reprezentaci. Vzestup fotbalisty Antonína Baráka je rychlý a trochu připomíná i rozmach celé Slavie, za kterou mladý záložník nastupuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák v souboji s Dominikem Maškem z Bohemians

Antonín Barák v souboji s Dominikem Maškem z Bohemians | Zdroj: ČTK

Přízně slávistických fanoušků si 21letý talent užíval díky svým útočným schopnostem, nebojácným výkonům i sympatické povaze snad už od svého příchodu do Edenu, přízeň tehdejšího trenéra Dušana Uhrina mladšího ale na začátku této sezony ztratil, a tak měl místo reprezentace úplně jiné myšlenky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlého vzestupu Antonína Baráka si všiml reportér ČRo Jan Suchan

„Říkal jsem si, že ještě před dvěma měsíci jsem ani pořádně nehrál ve Slavii. Nevěděl jsem, co bude, jestli třeba nebudu volit jinou cestu, jak to se mnou třeba i Slavia zamýšlí. A najednou jsem tady. Sám tomu nerozumím,“ těšilo Antonína Baráka na reprezentačním srazu.

Zlom v sezoně přišel s výměnou trenéra. „Změnilo se toho hodně. Trenér, někteří lidé ve vedení i herní styl. Trenér to točil, dostal jsem šanci v Teplicích, kde jsem přihrál na gól a udělal si trochu oko. A pak nám pomohlo vítězné derby se Spartou,“ přemýšlí.

Debut na domácí půdě?

V rychlosti odrazu vzhůru může být Antonín Barák symbolem Slavie. Ta se na jaře 2014 se štěstím zachránila a už rok po příchodu čínských majitelů si zahrála evropské poháry, v lize je v boji o titul a do národního týmu po dlouhé době dodala čtyři fotbalisty.

Tlak narůstá, ale jenom silní se s tím dokážou vypořádat, říká trenér fotbalové reprezentace Jarolím

Číst článek

„Je to ohromný úspěch. Beru to jako splněný dětský sen. Táta říkal, že je na mě hrozně pyšný, to bylo hodně dojemné,“ říká ke své reprezentační pozvánce Antonín Barák, kterému se navíc sešlo všechno tak, že si premiéru může odbýt na slávistickém stadionu v Edenu.

„Bylo by to něco speciálního. Fanoušci, stadion, všechno je to krásné,“ chválí atmosféru. A třeba právě v Edenu pomůže Antonín Barák po Slavii vzkřísit i národní tým, který zatím ve světové kvalifikaci nedal ani gól a v pátek ho čeká Norsko.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme