Před rokem při něm stála štěstěna. Letos se Liberci v Evropské lize vzdaluje naděje na postup

Je to taková letošní klasika. Fotbalisté Liberce odehrají solidní zápas, svého soupeře přestřílejí, jenže po utkání se svěšenými hlavami vysvětlují, proč ani tentokrát nedokázali zvítězit. Tenhle scénář se znovu opakoval, když Severočeši ve čtvrtek prohráli ve třetím střetnutí základní skupiny Evropské ligy s italskou Fiorentinou 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec se v tabulce základní skupiny Evropské ligy krčí na posledním místě

Liberec se v tabulce základní skupiny Evropské ligy krčí na posledním místě | Zdroj: ČTK

Liberečtí ani tentokrát herně nijak nepropadli. Po většinu zápasu statečně čelili slavnějšímu soupeři, jenže co to nakonec bylo Slovanu platné.

Držení míče ani počet střel nebyly rozhodující údaje, a tak zůstávají Severočeši po prohře 1:3 s Fiorentinou na chvostu tabulky skupiny J s jediným získaným bodem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prorvat tam nějaký šťastný gól možná, abychom se rozstříleli, přemýšlel Vladimír Coufal, co Liberci chybí

„Fakt netuším, co nám chybí. Kdybyste na to přišel, tak nám to řekněte. Prorvat tam nějaký šťastný gól možná, abychom se rozstříleli,“ přiznal Vladimír Coufal, že je současná situace k zbláznění.

Dost možná ale zažívá to, co soupeři Slovanu v minulé sezoně, kdy Liberec nejednou z minima vytěžil maximum. Letos jako by se všechno tohle otočilo.

„Řekl bych, že si to trošku vybíráme jak v lize, tak i v Evropě. Když si vezmu loňskou sezonu, hráli jsme podobně jako teď, ale vyhrávali jsme. Měli jsme tři šance a dali jsme dva góly, teď máme šancí pět a nedáme ani jeden. Štěstí je proti nám, ale přeje připraveným a my asi tolik nejsme,“ porovnal Zdeněk Folprecht.

Boj o postup do vyřazovací fáze ale i přes další nezdar není definitivně ztracený, vzhledem k výhře Karabachu nad Soluní Slovan ztrácí na druhou příčku jen tři body.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme