Překvapení ligy utrpělo debakl. Boleslav porazila Zlín 5:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi se nenechali na domácím stadionu překvapit Zlínem a nováčka nejvyšší soutěže porazili 5:2. Dvěma góly se převedl útočník a kapitán Lukáš Magera. Po jedné brance přidali záložníci Čermák a Zahustel, poslední gól si dal zlínský brankář sám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Magera přijíma gratulace, právě vstřelil první gól Mladé Boleslavi

Lukáš Magera přijíma gratulace, právě vstřelil první gól Mladé Boleslavi | Zdroj: ČTK

Obrovitý brankář Zlína Tomáš Holý ve svých dosavadních třech vystoupeních v české nejvyšší soutěži neinkasoval. Jeho neprůstřelnosti zakončil po 281 minutách Lukáš Magera, který si nejlépe naskočil na Skalákův rohový kop.

10 minut před poločasovou přestávkou bylo pro hosty ze Zlína ještě hůře, když rychlý protiútok zakončil po nezištné Bartlově nabídce Aleš Čermák.

Po změně stran se předvedli i hosté. Boleslavský brankář Šeda sice ještě vyrazil Korešovu střelu, z pokračující akce ale Železník snížil.

Posledních 20 minut však bylo jednoznačně v domácí režii. Na 3:1 zvýšil Magera přesnou střelou z 18 metrů přímo do horního roku, čtvrt hodiny před koncem zakončil Skalákův centr Zahustel na 4:1.

Tečku za zápasem udělala obrovská chyba Tomáše Holého, který si dalších ze Skalákových centrů srazil do vlastní branky. Snížení Železníka z penalty v nastavení už bylo pouze kosmetickou změnou.

Jednoznačnou výhru a třemi body potěšili svého trenéra Karla Jarolíma, který v neděli oslaví 59. narozeniny. Jeho tým se neúplné tabulce Synot ligy posunul do horní poloviny tabulky.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 5:2 (2:0)
Branky: 11. a 70. Magera, 35. Čermák, 75. Zahustel, 83. vlastní Holý - 50. a 90.+1 z pen. Železník. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Antoníček. ŽK: Malpon, Kúdela - Hubáček, Železník, Pazdera. Diváci: 3241.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme