Překvapí Liberec italskou Fiorentinu? Pod Ještědem se inspirují výhrou Sparty nad milánským Interem

Lazio, AS Řím, Udinese, Inter Milán. Slavné fotbalové kluby z Itálie posbíraly na evropské scéně řadu úspěchů, ve svých řadách mají špičkové hráče, pokud ale došlo v posledních sezonách na jejich souboj s některým z českých soupeřů, nedopadlo to pro mužstva z Apeninského poloostrova příliš dobře. Na povedená vystoupení proti italským celkům teď chce navázat Liberec, který se v utkání základní skupiny Evropské ligy utká s Fiorentinou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Co Liberec na Fiorentinu vymyslí? Trenér Jindřich Trpišovský se radí s obráncem Vladimírem Coufalem

Co Liberec na Fiorentinu vymyslí? Trenér Jindřich Trpišovský se radí s obráncem Vladimírem Coufalem | Zdroj: ČTK

Trenér Fiorentiny Paulo Sousa má jasno. Pod Ještědem chce vyhrát, nic jiného prý nebere.

Tahle slova značí velké odhodlání, z italštiny jako takové by se ale jeho soupeřům neměla rozklepat kolena. Naopak zní v posledních měsících a letech hráčům českých celků tenhle jazyk na fotbalových hřištích docela líbezně.

Na italské týmy se jim totiž daří. Naposledy Sparta v Evropské lize vyprášila Inter Milán, a tenhle fakt dodává odvahu i optimismus také Liberci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme schopni hrát se Spartou a oni jsou zase schopní hrát s Interem, takže inspiraci máme, podotkl záložník fotbalistů Liberce Daniel Bartl

„Třeba jsou české týmy pro ty italské zakleté a my navážeme na výhru Sparty. Můžeme překvapit a zvítězit. Jsme schopni hrát se Spartou a oni jsou zase schopní hrát s Interem, takže inspiraci máme,“ zamyslel se liberecký záložník Daniel Bartl.

Ačkoli na to šel trochu kostrbatě, skrz výsledky jiné česko-italské konfrontace se dopočítal, že by i Fiorentina mohla být k poražení. Věří v to i obránce Vladimír Coufal, i když k tomu má jiný důvod.

„Myslím si, že to není v tom, že italské týmy neumí hrát na české. Možná to je i v hlavách a v přípravě na zápasy, protože berou Evropskou ligu berou trošku jinak než domácí soutěž. Četl jsem hodně rozhovorů s italskými hráči a trenéry, že Serie A je pro ně daleko víc, protože to není Liga mistrů,“ řekl Coufal.

Cestování znevýhodňuje Spartu před duelem s Plzní. Dobrý výsledek v Izraeli jí může pomoci k pohodě

Číst článek

Inter se podle něj nepřipravil na utkání na Letné dobře a téměř se prý porazil sám. Jenže spoléhat na další podcenění ze strany italského mužstva by mohlo být hodně ošidné. Slovan bude muset předvést jeden z nejlepších výkonů v téhle sezoně, aby proti Fiorentině uspěl a oživil naděje na postup ze skupiny.

Zápas začne na stadionu U Nisy v 19 hodin, a na Radiožurnálu poběží celý v přímém přenosu. Ve stejný čas nastoupí také Sparta na hřišti Hapoelu Beer Sheva, pět minut po 21. hodině pak začne utkání mezi Plzní a Astrou Giurgu. Vysílat ho bude ČRo Sport.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme