Premier League čeká velký návrat. Lampard přijede na Chelsea jako host

Anglický fotbalista Frank Lampard je symbolem úspěchů Chelsea v posledních patnácti letech. Stejně jako gólman Petr Čech získal v modrém dresu londýnského klubu ligové tituly i trofej pro vítěze Ligy mistrů. Jenže zatímco český brankář v týmu zůstal, Lampard se dnes na stadion Stamford Bridge poprvé vrátí jako host - ve šlágru anglické ligy hostí v tabulce první Chelsea druhý Manchester City.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Lampard dnes přijede na Chelsea jako host v dresu Citizens

Frank Lampard dnes přijede na Chelsea jako host v dresu Citizens | Zdroj: Reuters

„Kdybych byl v jeho kopačkách, bylo by to pro mě hodně zvláštní. Musí to pro něj být až divné vzhledem k tomu, kolik toho s tímto klubem dosáhl. Ať se stane cokoliv, jeho status v Chelsea se po tomhle utkání nezmění,“ tuší obránce Chelsea Gary Cahill.

„Ani fanoušci podle mě nezapomenou ty časy, co díky němu zažili - po právu je tu považován za legendu," dokazuje Lampardův bývalý spoluhráč, jak moc si svého někdejšího spoluhráče váží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci před návratem Franka Lamparda na Stamford Bridge sleduje reportér ČRo Martin Charvát

Zároveň připomíná, že i kdyby v ostře sledovaném duelu anglické ligy třeba Lampard rozhodl o porážce Chelsea, nebudou mu to podle něj mít fanoušci za zlé. V prvním vzájemném utkání v této sezóně to byl právě Lampard, kdo v posledních minutách zmařil vítězství londýnského mužstva.

„Jsem si jistý, že fanoušci přijmou Franka Lamparda nejlépe, jak umí. Je to největší hráč v historii Chelsea, klubu strašně moc obětoval a není jeho chybou, že tam už nehraje. Jsem si jistý, že fanoušci ho vezmou s přesně takovou slávou, jako když za ně ještě hrál,“ připomíná trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Jeho celek v současné tabulce ligy ztrácí na Chelsea 5 bodů, třetí Southampton je dalších 5 bodů zpět a to jsou už takové rozdíly, že dnešní výsledek může napovědět, jak moc bude závěr sezóny dramatický.

Citizens potřebují vyhrát, vědí na Chelsea

„Není to zápas, který rozhodne o titulu, protože potom budeme hrát ještě o 45 bodů. Navíc, pár let zpátky vyhrál tenhle klub titul, i když na Manchester City ztrácel 8 bodů. Tím to ale nechci snižovat, samozřejmě, že to je důležitý duel a pro nás i šance snížit co nejdřív tu ztrátu, kterou na ně máme," věří Pellegrini.

„Potřebují vyhrát, ale pro nás je remíza dobrý výsledek. Ale také máme samozřejmě možnost náskok ještě navýšit, takže je všechno připraveno na skvělý zápas," těší se Gary Cahill.

V samotném utkání může jít i o souboj s hráčů s poměrně silnou vazbou na Českou republiku, protože za Chelsea možná bude chytat Petr Čech a na druhé straně nastoupí exteplický Edin Džeko a bývalý sparťan Bony Wilfried.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme