Přestřelka v Brně. Sparta neudržela vedení a ztratila další body na špici tabulky. Liberec porazil Teplice

Třemi zápasy v neděli pokračuje deváté kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Duel mezi Brnem a Spartou po dramatickém skončil remízou 3:3. O vyrovnání se v 92. minutě postaral domácí Hyčka. Prozatímní kouč Sparty David Holoubek tak při ligové své ligové premiéře ve funkci na čtvrteční výhru proti Interu nenavázal. V dalším zápase pak Liberec doma zdolal Teplice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty v devátém kole narazili na Brno

Fotbalisté Sparty v devátém kole narazili na Brno | Zdroj: ČTK

Úvod zápasu lépe vyšel domácím, kteří úvodní nápor využili ke vstřelení gólu.

Autorem první branky zápasu byl Michal Škoda, který dostal přihrávku od Jakuba Řezníčka, obešel Michala Kadlece a následně prostřelil gólmana Koubka.

Zbrojovka nepřestala útočit ani po vstřelení branky. V 6. minutě nechybělo mnoho, aby Řezníček zvýšil na 2:0 – jeho střela však skončila na břevně.

V dalším průběhu první půle tlak Brna postupně slábl a naopak to byli hráči Sparty, kteří se začali prosazovat na útočné polovině soupeře.

Pražané se vyrovnání dočkali ve 34. minutě, kdy krátce po rohovém kopu Daniel Holzer centrem našel Ondřeje Mazucha, a ten střelou k tyči srovnal na 1:1.

Ve 42. minutě pak Sparta přidala další gól. Obránce Vjačeslav Karavajev poslal balon na Bořka Dočkala, který následně vyzrál na gólmana Dušana Melichárka.

Příbramští fotbalisté si náladu nezlepšili. Reprepauzu prožijí jako poslední tým ligy

Číst článek

V 51. dostala Zbrojovka velkou možnost na srovnání stavu, když Ondřej Mazuch zahrál rukou ve vlastním pokutovém území. Jakub Řezníček však nařízenou penaltu neproměnil.

Sparťané přesto vedení nakonec neudrželi. V 80. minutě totiž Jakub Přichystal ze střední vzdálenosti překonal Koubka a srovnal na 2:2.

Ani to však nebylo všehno, když následoval dramatický závěr.

V něm nejprve udeřila Sparta - gólman Koubek rozehrál akci, na jejímž konci Michal Kadlec centroval na přesně střílejícího Jakuba Pulkraba. V závěrečných sekundách však Brňané dokázali vyrovnat. Alois Hyčka se dobře zorientoval v pokutovém území Sparty a v druhé minutě nastavení vyrovnal na konečných 3:3. Jeho gólu ale pravděpodobně předcházela ofsajdová situace.

Sparta v lize ztratila počtvrté v řadě. Na vedoucí týmy ztrácí šest bodů.

Liberec si poradil s Teplicemi a slaví druhou letošní výhru

Zápas mezi domácím Libercem a Teplicemi nabídl bitvu dvou tradičních týmů, kterým vstup do letošního ročníku fotbalové ligy příliš nevyšel.

Díky povedené druhé půli si tentokrát tři body připsal Liberec, který o své výhře rozhodl v rozmezí 56.-60. minuty.

Skóre zápasu otevřel Zdeněk Folprecht, který mířil přesně z hranice teplické šestnáctky. O čtyři minuty ho napodobil Radim Breite, jenž využil zaváhání hostující obrany a zvýšil na 2:0.

Tímto výsledkem následně i duel skončil, díky čemuž se Liberec vzdálil sestupovým příčkám, zatímco Teplice čekají na výhru už déle než měsíc.

9. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Sparta Praha 3:3 (1:2)
Branky: 4. Škoda, 80. Přichystal, 90+2. Hyčka - 34. Mazuch, 42. Dočkal, 88. Pulkrab. Rozhodčí: Královec - Kotík, Ratajová. ŽK: Jakub Šural - Mazuch. Diváci: 9:223

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 56. Folprecht, 60. Breite. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Boček. ŽK: Hovorka - Kodeš, Červenka, Kučera, Vondrášek. Diváci: 2936.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme