Příbram se střelecky trápí, gól nedala už 456 minut

V sestavě mají řadu bývalých reprezentantů i talentovaných mladíků. Dohromady ale tvoří tým, který zapomněl střílet góly. Fotbalisté Příbrami nedali v jarní části nejvyšší domácí soutěže za sedm a půl hodiny ani jedinou branku a po domácí porážce s Libercem 0:1 už se začínají vážně zabývat záchranářskými starostmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Bednář (vpravo) ani celý tým Příbrami neskóroval v lize už 456 minut

Roman Bednář (vpravo) ani celý tým Příbrami neskóroval v lize už 456 minut | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Předzápasové rozcvičení toho nemusí mnoho napovědět, přesto „schopnost“, jak vysoko dokážou někteří příbramští borci při trénování střelby překopnout branku, až překvapuje. „Nevím, co k tomu mám říct. Vtipné to moc není,“ hořce se pousmál Roman Bednář, kterého se 456 minut dlouhý střelecký půst přímo týká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokračující příbramskou sérii bez vstřelené branky sleduje i reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Asi už všichni máme v hlavách, že je to nelítostný boj o sestup. V takové situaci jsem snad v životě nebyl. Budí mě ze sna, že nedávám šance ani že se do nich nedostávám,“ svěřuje se útočník se zkušenostmi z reprezentace i britských ostrovů.

Středočeši dávají vzpomenout na jednu ještě horší sérii. V sezoně 2006/2007 neskórovali dokonce v šesti zápasech za sebou. Smůlu tehdy protrhl až Rudolf Otepka z pokutového kopu, i tak ale Příbram před devíti lety sestoupila.

„Z jedné šance nedá ani Barcelona gól, takže my jich potřebujeme šest sedm, abychom dali dva góly a vyhráli,“ kroutí hlavou Roman Bednář.

Střelecká "forma" Příbrami

Zatímco příbramští fotbalisté se trápí, ti liberečtí jsou rádi, že také oni dokázali současné nepohody Středočechů využít. „Každá série musí jednou skončit a překvapuje mě to. Příbram je rozhodně silnější v ofenzivě. Bednář, Vošahlík, Rezek i Pilík jsou výborní fotbalisté, kteří dali mraky gólů a umí si poradit,“ přemýšlí kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Kádr Příbrami rozhodně není takový, aby musel hrát o záchranu. Ostatně není to tak dávno, co skoro ti samí fotbalisté bojovali v první polovině tabulky, jenže teď mnohé nepříjemně překvapují.

Plzeň utekla Spartě už na devět bodů, Liberec se dotáhl na třetí Mladou Boleslav

Číst článek

„Tým doopravdy poznáte, když přijde těžká chvíle. Když se daří a dáte gól ze standardky, z teče… To se nastartuje každý tým. Dobrý tým se pozná v krizových situacích, když se nevede. Ukazuje to něco o našem charakteru, nad tím se budeme muset zamyslet,“ ví kouč Příbrami Pavel Tobiáš.

„Příbram vždycky zdobilo to, že se hrálo srdcem, to se nám jaksi vytratilo. Už je mi 61 let a hodněkrát jsem zažil, že mužstvo bylo v krizi. Teď potřebuje impulz, byl bych rád, aby se zvedlo,“ řekl po pátém zápase bez vstřelené branky Pavel Tobiáš.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme