Příbramská finta při penaltě pobavila i soupeře. Bednářův gól ale platit neměl

Na nezvyklé signály při standardních situací jsou fotbalisté Příbrami přeborníci. K bodům už si několikrát pomohli různými kulišárnami z rohových nebo přímých kopů, tentokrát vyhráli nad Teplicemi 3:2 i díky netradičně zahrané penaltě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

Jméno Romana Bednáře vyvolávali příbramští fanoušci i díky Tomáši Pilíkovi, který z penalty svému nabíhajícímu spoluhráči prostě přihrál.

„Na tréninku jsme to asi dvakrát zkusili a šli jsme prostě do toho. Řekli jsme si, že se o nás bude psát dobře, nebo špatně,“ prozradil Pilík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Příbrami v duelu s Teplicemi znovu ukázali svou fantazii při rozehrávání standardních situací. Tentokrát při penaltě

„Nedávno jsme to viděli na videu, řekli jsme si, že když zkoušíme různé standardky, tak by to bylo docela trefné. A vyšlo to,“ usmíval se kanonýr Bednář.

Nejstarší známý případ přihrávané penalty je z roku 1957 z utkání o postup na mistrovství světa mezi Belgií a Islandem. Fintu kdysi úspěšně použil také legendární Nizozemec Johann Cruijff a neúspěšně třeba někdejší hvězdy Arsenalu Pires s Henrym.

Zádrhel je totiž v tom, že do doby rozehrání nesmí nabíhající hráč vběhnout do pokutového území nebo pokutového oblouku. Tohle pravidlo sice Roman Bednář jasně porušil, jenže rozhodčí to nepostřehli.

„Zdálo se mi, že tam vběhl dřív, než to rozehrál. Byli jsme všichni zklamaní, v hlavě jsem si to ale nějak uvědomil, tak jsem to šel rozhodčímu říct. Ten mi za to dal žlutou kartu,“ zlobil se kvůli nesprávně uznané brance teplický gólman Teplic Tomáš Grigar.

Ale třeba i jeho spoluhráč Martin Fillo Pilíkovi s Bednářem spíš vzdal hold. „Asi tam opravdu vběhl dřív, ale je to na rozhodčím, jak to posoudí. Nechal to být a padl z toho gól. Řeknu to blbě, ale líbilo se mi to. Je to pro lidi,“ zdůraznil autor obou teplických gólů.

Fotbalisté Příbrami se vyhoupli do čela, Boleslav veze z Ostravy bod

Číst článek

A vyzdvihovat kreativitu doporučuje také trenér Příbrami Pavel Tobiáš: „Fotbal je pro diváky. Buď můžeme řešit, že byl někdo o krok dál, nebo to, že to lidi pobavilo.“

Jenže potíž je v tom, že Bednář porušil při náběhu pravidla nikoliv o krok, ale o asi 3,5 metru. A když jste třeba v podobně velkém ofsajdu, tak vám taky ani překrásný gól nemají uznat.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme