Problémový Aurier půjde na dva měsíce do vězení. Ve středu přesto může hrát Ligu mistrů

Na rok 2016 nebude fotbalista francouzského Paris Saint-Germain Serge Aurier vzpomínat v dobrém. Reprezentant Pobřeží slonoviny se nejprve pustil do kouče Laurenta Blanca, posléze zesměšňoval spoluhráče a v květnu fyzicky napadl policistu. Navzdory vyměřenému dvouměsíčnímu žaláři může ve středu nastoupit v Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serge Aurier (vpravo) nastoupil v Champions League i před dvěma týdny při remíze 1:1 s Arsenalem

Serge Aurier (vpravo) nastoupil v Champions League i před dvěma týdny při remíze 1:1 s Arsenalem | Zdroj: Reuters

Je mu teprve 23 let, hraje za jeden z nejbohatších klubů planety, pobírá pohádkové peníze.

Jenže obránce z Pobřeží slonoviny Serge Aurier si zadělává na problémy. Teď má dokonce strávit dva měsíce ve vězení. V květnu totiž udeřil policistu loktem poté, co byl vyzván k dechové zkoušce, když opouštěl jeden z pařížských barů.

Kromě toho má uhradit škody ve výši 600 eur a dalšími 1500 eur zaplatit soudní řízení, na což si v barvách Paris Saint-Germain vydělá za necelé čtyři hodiny. Týdně totiž údajně pobírá 100 tisíc eur, tedy v přepočtu přes 2,7 milionu korun.

Sám Aurier obvinění opakovaně odmítl a odvolal se. Podle svých slov se stal obětí policejního násilí. Zdaleka to ovšem nebyl jeho jediný letošní prohřešek.

Trenér je 'teplouš', řekl obránce PSG o Blancovi. Byl vyřazen z kádru

Číst článek

V únorovém videu pojmenoval tehdejšího trenéra PSG Laurenta Blanca homofobním výrazem. „Je to ‚teplouš‘,“ řekl Aurier. Spoluhráče Ángela Di Maríu pak označil za klauna a vulgárně se vyjadřoval i k dalším členům týmu.

Přesto je Aurier v Parku princů stále jedničkou na pozici pravého obránce. V novém ročníku figuroval v šesti z dosavadních devíti soutěžních zápasů pařížského celku.

V pátečním ligovém střetnutí se svým bývalým zaměstnavatelem Toulouse vyfasoval červenou kartu. A navzdory odsouzení může nastoupit i ve středu v Lize mistrů na půdě bulharského Ludogorce Razgrad.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme