Proti korupci ve FIFA hodlá bojovat i Maradona. Chce být uvnitř federace

Do boje proti korupci v Mezinárodní fotbalové federaci se chce pustit i Diego Maradona. Bývalý argentinský hráč v rozhovoru pro místní televizní stanici prohlásil, že musí bojovat s mafií uvnitř FIFA. Zda chce také kandidovat do čela federace – stejně jako Michel Platini, jordánský princ Hussein nebo Portugalec Figo – však neřekl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý argentinský fotbalista Diego Maradona.

Bývalý argentinský fotbalista Diego Maradona. | Zdroj: Reuters, Reuters

Diego Maradona řekl televizní stanicí Canal América, že musí bojovat proti těm, kdo léta kradli uvnitř FIFA. No a samozřejmě že dostal otázku, jestli bude kandidovat na jejího šéfa – na to odpověděl trochu vyhýbavě a řekl, že chce být uvnitř.

Už dříve ovšem tvrdil, že má šance být viceprezidentem, pokud se nejvyšším fotbalovým šéfem stane jordánský princ Husajn.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Diega Maradony představil ve vysílání Radiožurnálu zpravodaj ČRo David Koubek

Kromě odstoupivšího šéfa FIFA Seppa Blattera kritizoval slavný Argentinec dokonce i Michela Platiniho, který teď oznámil kandidaturu na Blatterovo místo. Francouze označil ho za dinosaura, prý se mu Platini měl přiznat, že „zařídil“ 187 zápasů, a to ho prý diskvalifikuje.

Další kandidát Luis Figo je zase podle Maradony bez vlivu.

Kandidaturu do čela FIFA teď oznámil třeba i bývalý viceprezident FIFA, Korejec Mong-jun. Z Jižní Ameriky se ale nikdo nepřihlásil napevno, ale o kandidatuře mluvil vedle argentinské fotbalové superstar třeba také Brazilec Zico, ten už o něco konkrétněji.

Zico dal k dobru třeba své zkušenosti trenéra anebo z doby, kdy byl ministrem sportu. Na druhé straně tvrdil, že do volby nepůjde, pokud nezmizí pravidlo, které podle něj podporuje korupci. Podle něj kandidát potřebuje podporu pěti národních fotbalových svazů. Právě Zico říkal, že Maradona by byl pro FIFA přínosný, ale spíš jako viceprezident.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme