První místo ve francouzské lize, znovuzrozený Balotelli i charita. Klub z Nice baví i pomáhá

V Evropské lize jim to sice moc nejde, ale té francouzské překvapivě kralují. Tažení fotbalistů Nice je v mnohém inspirativní – náladu ve městě se kromě svých výkonů snaží vylepšit také charitativní činností a do týmu vzali i hráče, o kterého už řada dobrých klubů nestála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mario Balotelli v rozhovoru s koučem Nice Lucienem Favrem

Mario Balotelli v rozhovoru s koučem Nice Lucienem Favrem | Zdroj: Reuters

Fotbalový klub OGC Nice se rozhodl pomoci pozůstalým po obětech jednoho z největších teroristických útoků posledních let, ke kterému došlo k červenci právě v Nice.

Nákladní auto vjelo do davu lidí oslavujících státní svátek Dobytí Bastily a zabilo 85 lidí. Klub připravil speciální dresy, na kterých byla jména obětí vypsána do tvaru srdce, následně je vydražil a pro pozůstalé získal v přepočtu přes tři miliony korun.

Nejvíce vynesl dres nejznámějšího hráče Nice Maria Balotelliho, o kterého po řadě výstřelků nebyl v létě příliš velký zájem, navzdory tomu, že má v životopise takové pojmy jako Inter Milán, Manchester City, AC Milán nebo Liverpool.

FOTO: V Anglii postaví unikátní stadion ze dřeva. Navrhla ho stejná společnost jako Masarykovo nádraží

Číst článek

Průšviháře, který měl v minulosti problémy se spoluhráči, trenéry, policií i mafií, se nakonec až v rozjeté sezoně ujal právě OGC Nice. Jak k tomu došlo, prozradil Mario Balotelli v rozhovoru pro francouzskou televizi Canal Plus.

„Mluvil jsem s prezidentem klubu a ten mi řekl: Máme mladý tým a byl bych rád, kdyby ses k nám přidal. V Nice se ti bude líbit – město je hezké, potřebuješ se znovu začít smát. A to je pravda, shodli jsme se na tom. V posledních letech mě už fotbal tolik nebavil. Teď se mi nadšení vrací, díky čemuž hraji lépe. Není to jen hezkým městem, ale hlavně trenérem, jeho filozofií a spoluhráči.“

Na trávníku je to vidět, Balotelli nastoupil ve francouzské lize do pěti zápasů a vstřelil už šest gólů, Nice jako jediné v soutěži neprohrálo a vede tabulku o šest bodů. Letošní příběh OGC by se tedy dal shrnout jako 'Pomoz a bude ti pomoženo'.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme