První utkání ve skupině Ligy mistrů čeká Hapalovu Žilinu i střelce Ceesaye

Žilina už se třese na historicky první zápas ve fotbalové Lize mistrů. Kdo zaplatil minimálně 50 eur a pronikl z velké množiny zájemců mezi zlomek majitelů vstupenek, uvidí v akci hvězdy londýnské Chelsea. Jedna z možných osobností celé soutěže ale nastoupí i v dresu domácího týmu. Je z Gambie, měří 195 centimetrů a jmenuje se Momodou Ceesay.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Žiliny Hapal s kapitánem Ježem na TK před utkáním s Chelsea

Trenér Žiliny Hapal s kapitánem Ježem na TK před utkáním s Chelsea | Zdroj: ČTK

Jedenadvacetiletý rodák z Banjulu vyřadil svými góly pražskou Spartu. Nutno dodat, že vysoký, silný, a přitom technicky zdatný útočník je ve slovenské lize zjevem jako z jiné fotbalové planety.

,,Je vidět, že Žilina po jeho příchodu hraje a hlavně vyhrává. Všichni doufáme, že tady zůstane co nejdéle, protože má časově omezenou smlouvu, tak uvidíme co bude dál," vyjadřuje nadšení i obavy fanoušek Žiliny Juraj Váňa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový útočník Ceesay je možný objev pro LM

V česko-slovenském prostoru se při pohledu na mladého Gambijce během dvojzápasu Sparty se Žilinou často objevovalo přirovnání k Janu Kollerovi. Tohle jméno ale na Štědrý den narozenému Afričanovi nic neříká.

,,Neznám ho, nikdy jsem o něm neslyšel, nikdy jsem ho neviděl," říká milovník vanilkové zmrzliny přezdívaný Mamu.

Trefnější by možná bylo připodobnit jeho styl k Emmanuelu Adebayorovi nebo k Thierrymu Henrymu, který je také jeho vzorem. Postavu i přednosti mají všichni podobné.

,,Zakončení, obcházení jeden na jednoho, rychlost, síla ve vzduchu, vyhrává hlavičkové souboje a udrží míč," vyjmenovává žilinský kouč Pavel Hapal, v čem všem je Ceesay pro jeho tým přínosem a není sám, kdo si spolupráci s chlapíkem, který kdysi snil o povolání sportovního novináře, pochvaluje.

,,Určitě se za obranu soupeře lépe centruje, když vím, že tam máme takovýhle útočníky, kteří si ten balon umí najít," libuje si krajní záložník Emil Rilke.

,,Když přišel do kabiny nevypadal jako takovýhle fotbalista, ale když přišli zápasy, ukázal jaký je pro tým přínosem. Dá se říct, že nám rozhoduje těžké zápasy a my doufáme, že to tak půjde dál. Takový hráči jsou v Evropě nesmírně cenění a věřím, že se mu podaří něco velkého,"dodává obránce Mário Pečalka.

Třeba návrat do londýnské Chelsea, ve které to před pěti lety krátce zkoušel, ale nedostal povolení k pobytu v Anglii. Dnes večer na sebe může upozornit proti svému bývalému klubu a začít se zviditelňovat v Lize mistrů.

Až se pak zima fotbalové Žiliny zeptá, za kolik je letní posila Momodou Ceesay k mání, může vedení slovenského klubu odpovědět, že za mnohonásobně vyšší částku, než pořizovacích deset milionů korun.

Chelsea nepřivezla do Žiliny všechny hvězdy. I tak je favoritem
LM: Na úvod zaváhal Inter i Manchester
Žilina se připravuje na největší utkání historie
Osmi zápasy začne fotbalová Liga mistrů

Jan Kaliba, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme