První zápas proti Chelsea je výhoda, těší se Petr Čech na anglický superpohár

Stejně velkolepé, jako bylo jeho působení v Chelsea, bude pro Petra Čecha i vykročení do nového angažmá. Český brankář nastoupí dnes k prvnímu soutěžnímu duelu za Arsenal na nejdražším fotbalovém stadionu světa a právě proti svému bývalému klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: Reuters

„Mít první zápas proti Chelsea bude možná i výhodou. Budu to mít za sebou a pak se budu moct soustředit na další. Nikdo se mě nebude ptát, jaké to bude, až budem hrát. Budu to mít za sebou z jedné vody načisto. Může to být dobře,“ přemýšlí Petr Čech.

Debaty fanoušků, rozhlasové i televizní vysílání, novinové titulky. Všude je patrné, že tohle není jen okrajové téma, zajímavé hlavně pro české publikum. Premiéra Petra Čecha v dresu Arsenalu v souboji o anglický superpohár ve Wembley proti Chelsea, to je magnet pro celý Londýn, celou Anglii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech se postaví proti Chelsea. Superpohár řeší celá Anglie i reportér ČRo Jan Kaliba

Je to po všech stránkách hodně ostrý začátek nové kapitoly, ale pro Petra Čecha prý příjemnější, než kdyby měl na konfrontaci s bývalými spoluhráči a příznivci půl roku čekat.

Na druhou stranu u některých fanoušků Chelsea může být rána z Čechova odchodu ohlášeného teprve před necelými pěti týdny docela čerstvá. Nicméně český gólman věří, že i to je porce času dostatečně hojivá na to, aby si dnes z Wembley odnesl hlavně příjemné zážitky.

„Věřím, že to, co jsem v tom klubu zanechal, dokážou všichni ocenit,“ věří Čech, dož mu ale nebere motivaci dokázat, že se v klubu unáhlili, když ho odstavili z pozice jedničky.

Teď ji zastává v Arsenalu a manažer Arséne Wenger doufá, že má jeho nový gólman před sebou ještě nejméně pět let v plné síle. Poprvé na něj vsadí dnes od 16 hodin českého času a Petr Čech po letech sbírání trofejí s Chelsea může tentokrát „Blues" naopak trofej ukrást.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme