První zápas trenéra Pavla Horvátha se nepovedl, Domažlice vypadly z poháru

O co slavněji Pavel Horváth končil jako fotbalista a prvoligový šampion s Viktorií Plzeň, o to hůř začal jako trenér třetiligových Domažlic. S týmem, kterému vštěpuje úplně novou taktiku, vypadl z poháru na hřišti divizních Karlových Varů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Pavel Horváth představil ve vysílání svou knihu Můj příběh nekončí

Fotbalista Pavel Horváth představil ve vysílání svou knihu Můj příběh nekončí | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Hráči Jiskry na hřišti jakoby svého trenéra neslyšeli. Běžela 25. minuta a favorit inkasoval třetí branku. Pavel Horváth se otočil ke své lavičce a trpce se pousmál.

„Nevím, jestli všechno dělám tak, jak se má, ale na nic si tu nehraju. To, co cítím, hráčům na hřišti nebo v šatně řeknu a uvidíme, jak to bude dál,“ plánoval si poločasový proslov nový trenér Domažlic Pavel Horváth.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavla Horvátha coby kouče sledoval při neúšpěšném vystoupení Domažlic v Poháru FAČR reportér ČRo Jan Markup

Domažlice ve druhém poločase zvedly hlavu, soupeře několikrát přimáčkly k pokutovému území, jenže branku vstřelily pouze jednu, a tak se s domácím pohárem loučí už v prvním kole.

„Může se prohrát, ale ne takhle po tragických chybách ve středu obrany. Musíme si ukázat a vysvětlit, jak se při takovém útoku soupeře chovat. Myslel jsem, že jsme si to ukazovali, ale asi ne důkladně,“ hledal nedávno ještě klíčový záložník Plzně příčiny porážky.

Domažlická Jiskra v prvním poločase působila, jakoby se hráči viděli na hřišti vůbec poprvé. Jenže problém je možná v něčem trochu jiném, naznačuje domažlický kapitán Petr Mužík.

Zlepšíme se, věří kapitán

„Snažíme se změnit celý systém hry. Myslím, že to bude trvat dýl. Bylo by lepší, kdyby to bylo v zimní přestávce, ta letní je kratší, přáteláků není moc. Aspoň se můžeme soustředit na ligu,“ pousmál se záložník Západočechů.

Pavel Horváth změnil v Domažlicích úplně všechno - tréninky jsou delší, náročnější, svým svěřencům ordinuje úplně jinou taktikou. „Pro všechny je to posun. Zatím to nevypadá moc dobře, ale myslím, že se zlepšíme,“ věří kapitán Domažlic Petr Mužík.

Jan Markup, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme