Prvním finalistou Ligy mistrů je Atlético, k postupu mu stačila i prohra

Fotbalisté Atlética Madrid se stali prvními finalisty letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů. Rozhodla o tom jejich dnešní prohra 1:2 na půdě Bayernu Mnichov, která jim vzhledem k předchozí domácí výhře 1:0 stačí. Madridský tým si tak finále nejprestižnější klubové soutěže zahraje podruhé za poslední tři ročníky. Finálového soupeře Atléticu určí zítřejší duel mezi Realem Madrid a Manchesterem City.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Torres (vpravo) v souboji s Javi Martínezem

Fernando Torres (vpravo) v souboji s Javi Martínezem | Zdroj: Reuters

V prvním poločase dnešního zápasu mezi domácím Bayernem a Atléticem jasně dominovali hráči německého celku, kteří měli jak územní, tak střeleckou převahu.

Krátce po půlhodině hry šel Bayern do vedení, když se ze standardní situace prosadil záložník Xabi Alonso, kterému při jeho střele výrazně pomohla i teč madridského José Giméneze.

Giménez byl čtyři minuty poté hlavní postavou i dalšího zásadního okamžiku, jelikož v pokutovém území přidržel Martíneze, díky čemuž si Bayern vynutil pokutový kop.

Šanci na zvýšení náskoku však domácí nevyužili, protože exekutor Thomas Müller penaltu zásluhou zákroku Jana Oblaka neproměnil.

Anglický Leicester slaví historický úspěch. Titul už nezopakujeme, tvrdí kouč 'Lišek' Ranieri

Číst článek

Ve zbývajících minutách úvodního dějství již žádný gól nepadl, takže se do kabin šlo za stavu 1:0 pro fotbalisty Bayernu.

V 54. minutě však přišel pro fanoušky Bayernu šok, když Fernando Torres za obranou domácích našel Antonia Griezmanna, který svůj samostatný únik následně zakončil přesným zakončením a pokořením gólmana Manuela Neuera.

O dvacet minut později vrátil Bayernu vedení hlavičkou Robert Lewandowski, který tímto domácím vrátil finálovou naději.

Tu jim mohl v 84. minutě definitivně sebrat Torres, Španěl však sporně nařízenou penaltu neproměnil.

V závěru se však už Mnichovští stejně neprosadili, takže trenér Pep Guardiola své angažmá v Bayernu ziskem titulu v Lize mistrů nezakončí.

Odvetné utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Atlético Madrid 2:1 (1:0)
Branky: 31. Xabi Alonso, 74. Lewandowski - 54. Griezmann. Rozhodčí: Cakir - Satman, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Martínez - Jiménez. Diváci: 70.000 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupilo Atlético.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme