Rád bych změnil herní systém a zavedl videorozhodčího, hlásí šéf fotbalové ligy Svoboda

První a druhá fotbalová liga se od příští sezóny osamostatní. K podpisu rámcové smlouvy mezi Fotbalovou asociací a Ligovou fotbalovou asociací by mohlo dojít už v pátek na Valné hromadě FAČR v Brně. Aspoň to říká šéf nově vznikající vlády nad profesionálními soutěžemi v Česku Dušan Svoboda. Kromě zavedení videorozhodčího chce také co nejdřív změnit herní systém.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalovou ligu čekají změny (ilustrační foto)

Fotbalovou ligu čekají změny (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Kolegům jsem jednoznačně řekl, že pakliže mám od nich dostat důvěru a převzít odpovědnost za řízení profesionální soutěže, tak změna hracího modelu je pro mě zásadní,“ prohlásil nový šéf fotbalové ligy Dušan Svoboda s tím, že chce úpravu herního systému provést už od přespříští sezony 2017/18.

„Shodli jsme se, že potřebujeme hrát více zápasů,“ řekl Dušan Svoboda, který ale nechce, aby ubyl počet účastníků první ligy, jež se v současnosti hraje se 16 celky.

Kosovo se může zapojit do bojů o fotbalové MS, hodlá oslovit velká jména

Číst článek

Nově zvolený šéf profesionálních soutěží rovněž uvedl, že by rád prosadil zavedení videorozhodčího, aby již nemohlo docházet k pochybením při posuzování sporných situacích.

V dalších dnech se rovněž má rozhodnout o osudu juniorské ligy, kterou možná nahradí soutěž B-týmů.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme