Remíza je ztrátou, Dukla výborně bránila, litují ve Slovanu Liberec

16. srpen 2014

Liberečtí fotbalisté se ani včera nedočkali prvního ligového vítězství v nové sezoně. Přestože tentokrát byli díky slušnému výkonu tříbodovému zisku nejblíže v porovnání s předchozími duely, s pražskou Duklou pouze remizovali na domácím hřišti 0:0.

„Určitě remízu bereme jako ztrátu. Šli jsme proti tomu, ale bohužel se nezadařilo,“ litoval po zápase obránce Lukáš Pokorný. Na jeho slovech se určitě promítl i fakt, že měli Liberečtí po vyloučení Beaugeala k dispozici téměř pětadvacetiminutovou početní výhodu.

Přesilovka ale zůstala nevyužita. „Při troše štěstí jsme mohli dát gól, který by znamenal 3 body. To se nepodařilo i díky obětavému výkonu Dukly, které velmi dobře bránila. A po vyloučení se bránění ještě zlepšilo. Bylo to složité, ale viděli jsme velmi slušný zápas,“ řekl po zápase trenér Slovanu Samuel Slovák.

Bezbranková remíza naopak vyhovuje fotbalistům pražské Dukly. „Kluci dnes odmakali celých 90 minut. Klobouk dolů, protože to tu dnes vůbec lehké,“ usmíval se po zápase spokojený hostující záložník Patrik Gedeon.

Proti Dukle už včera nestál v libereckém dresu obránce Jan Rajnoch, který byl den před zápasem přeřazen z ligového týmu do juniorky. Zkušený fotbalista se poté slovně opřel do trenéra Samuela Slováka. Nelíbilo se mu jeho jednání, navíc prý necítil dostatečnou důvěru.

Vyžazeného Rajnocha nahradí mladší

„Mám ve zvyku říkat hráčům příjemné i nepříjemné věci říkat vždy osobně. Je to součást mojí práce. Příjemné říkám rád, nepříjemné méně, ale říkám je,“ vyjasňuje situaci Samuel Slovák.

„Změny, které nastaly, jsou dobré pro Liberec, aby hráči jako Pokorný, Bong a Egert měli prostor se vyhrát a mohli co nejdřív naskočit do velkého fotbalu,“ vyjmenoval Slovák Rajnochovi nástupce.

Ve včerejším zápase nastoupili ve stoperské dvojici Pimpara s Pokorným a nevedli si vůbec zle, o čemž svědčí nula v kolonce inkasovaných branek. Teď jen aby Slovan předvedl něco víc také v ofenzivě, na první ligové vítězství totiž stále čeká.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio