Reprezentace hrála v Ostravě po 15 letech, diváci se odvděčili skvělou atmosférou

Patnáct let čekala Ostrava na zápas české fotbalové reprezentace. A když se dočkala, náramně si to užila. Při vítězství v přípravném zápase proti Srbsku 4:1 byla na vítkovickém stadionu báječná atmosféra – fandilo se, skandovalo se, po tribunách obíhaly mexické vlny, a to se pochopitelně zamlouvalo českým fotbalistům i jejich trenérovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace hrála v Ostravě po 15 letech

Fotbalová reprezentace hrála v Ostravě po 15 letech | Zdroj: ČTK

„Že bych koukal po tribunách, to ne. Byl jsem soustředěný na zápas, ale vím, že odpočítávali mexické vlny,“ všiml si brankář Tomáš Vaclík, Vítkovický odchovanec, kterého fanoušci vyvolávali.

Přání: „My chceme gól“ splnili fotbalisté hned čtyřikrát. Fanoušci jim za to vytvořili báječnou atmosféru, skandovali tradiční „kdo neskáče, není Čech“ a mexické vlny rozjížděli už na začátku druhé poločasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru na zápasu fotbalové reprezentace v Ostravě sledoval i reportér ČRo Jan Suchan

„Je příjemné, když mi fanoušci ukážou obrovskou podporu. Mám z toho radost a jsem rád, že mou práci oceňují. Oceňují tím i práci celého mužstva. Chci jim poděkovat a doufám, že spolupráce mezi mnou a fanoušky bude pokračovat tak, jak funguje celou dobu,“ svěřil se po zápase trenér Pavel Vrba.

Zápas sledovalo 14 975 diváků. Fotbalová reprezentace se do Ostravy vrátil po 15 letech. „Atmosféra byla nádherná. Moc děkujeme, že jsme se mohli podívat na reprezentaci v Ostravě,“ popsali své dojmy fandové Vladimír a Pavel.

Severomoravské město by právě díky atmosféře mohlo hostit i kvalifikační zápasy. „Nebyla by to špatná možnost. Myslím, že by to bylo fajn,“ říká Tomáš Vaclík. „Vyhráli jsme tady, tak proč ne? Třeba v Plzni jsme byli taky úspěšní, ale jsou stadiony, kde se nám tolik nedaří,“ dodává z Tomášů – Sivok.

Trenér Pavel Vrba ale upozorňuje, že to nemusí být tak jednoduché. „Uvidíme, jestli budou splňovat veškeré požadavky. Na kvalifikaci jsou výrazně přísnější. Ale fanoušci ukázali, že chtějí, aby se u kvalifikace v Ostravě hrála.“

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme