Reprezentace nominují na Euro. Do českého týmu se nevešli Mareček a Schick

Do závěrečné třiadvacetičlenné nominace české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy se nakonec podle očekávání nedostali sparťané Lukáš Mareček s Patrikem Schickem. Na turnaj, který ve Francii začíná za deset dní, musejí své výběry do úterní půlnoci nahlásit Unii evropských fotbalových asociací (UEFA) také ostatní účastníci šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační kouč Pavel Vrba oznámí třiadvacetičlennou nominaci po půl sedmé

Reprezentační kouč Pavel Vrba oznámí třiadvacetičlennou nominaci po půl sedmé | Zdroj: ČTK

Záložník Mareček a útočník Schick cestovali na soustředění do rakouského Kranzachu coby náhradníci.

Oficiální nominace Česka na Euro 2016

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Liberec)
Obránci: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theo Gebre Selassie (Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (Basilej), Michal Kadlec (Fenerbahce), Roman Hubník, David Limberský (oba Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday).
Záložníci: David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (Sparta), Jiří Skalák (Brighton), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Plzeň), Ladislav Krejčí, Josef Šural (oba Sparta).
Útočníci: Milan Škoda (Slavia), David Lafata (Sparta), Tomáš Necid (Bursaspor).

Dopředu byli smířeni s tím, že na Euro do Francie nepojedou. „Když to nevyjde, tak to nevyjde, ale musím do toho dát všechno, abych měl čisté svědomí,“ hlásil ještě v pondělí Schick.

Objev uplynulé sezony Synot ligy, který na hostování v Bohemians nastřílel sedm gólů, si v pátek v přípravném souboji s Maltou odbyl reprezentační premiéru v A týmu a svůj debut Schick dokonce ozdobil vstřeleným gólem a asistencí.

Přesto se trenér národního celku Pavel Vrba rozhodl nenominovat jeho a Marečka, což potvrdil v úterý krátce po půl sedmé večer.

Český výběr před návratem z tréninkového kempu čeká ve středu v Innsbrucku od 18 hodin přípravný zápas s Ruskem.


Euro vynechají velká jména včetně Němce Reuse

Kromě Česka v průběhu dne oznamují své nominace také ostatní účastníci letošního šampionátu. Německý trenér Joachim Löw potvrdil, že do Francie nepojede hvězda Borussie Dortmund Marco Reus, který předloni vynechal i mistrovství světa v Brazílii.

„Má velké zdravotní problémy,“ prohlásil Löw v den Reusových 27. narozenin a dodal: „Naopak Schweinsteiger a Hummels jsou v pořádku, přičemž první jmenovaný už trénuje naplno.“

Reus ovšem není jediným velkým jménem, které si na Euru nezahraje. Belgii bude chybět zraněný obránce Manchesteru City Vincent Kompany, jenž bude při televizních přenosech spolupracovat s britskou BBC.

Itálie ze stejných důvodů nenominovala střeodpolaře Marca Verrattiho z Paris Saint-Germain a Claudia Marchisia z Juventusu, kouč Antonio Conte navíc nepočítá s dalšími záložníky Andreou Pirlem a Sebastianem Giovincem ze zámořského Toronta.

Co se týče soupeřů Česka ze skupiny D, Španělsko postrádá zadáka Realu Madrid Daniho Carvajala a další dva finalisté letošního ročníku Ligy mistrů Isco, Carvajalův spoluhráč z Realu, a Saúl Ňíguez z Atlétika se do výběru nevešli.

Turecko pocestuje do Francie bez Mevlüta Erdince a Gökhana Töreho a Chorvatsko bez stopera Dejana Lovrena z Liverpoolu i talentovaného středopolaře Barcelony Alena Haliloviče.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme