Reprezentaci mají pomoct zelenáči. Neberu je na rozkoukání, říká o mladících Jarolím

Začít dávat góly, konečně zvítězit a oživit povadlé šance na postup na mistrovství světa. Hned tři úkoly v jednom budou mít čeští fotbalisti v pátečním zápase kvalifikace proti Norsku. Pro trápící se tým nebude nic z toho v pražském Edenu snadné. I proto, že stále větší část odpovědnosti na sebe musejí brát reprezentační nováčci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick pod dohledem reportéra ČRo Jana Kaliby

Patrik Schick pod dohledem reportéra ČRo Jana Kaliby | Zdroj: ČTK

„Kdyby to mělo být jen na rozkoukání, tak bych je nebral. Formu v ligových utkáních prokazovali, takže to není tak, že by tu měli být do počtu,“ tvrdí kouč Karel Jarolím o hráčích, kteří sotva do reprezentačního A-týmu nahlédli, už se od nich čeká pomoc, od někoho i výrazná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nováčky ve fotbalové reprezentaci sleduje Jan Kaliba

Mezi zelenáče přitom můžeme zahrnout víc než polovinu fotbalistů pozvaných k utkání s Norskem - pokud bereme ty, co mají maximálně šest reprezentačních startů. Ale i tomu, kdo nemá ani jediný, se může stát, že uslyší: „Teď je to na tobě.“

„Nepřipouští si žádný tlak. Jsem připravený na všechno a chci co nejvíc pomoct. Ať bude moje jakákoli, udělám maximum, aby byla česká reprezentace úspěšná,“ slibuje ofenzivní záložník Antonín Barák.

„Jako útočník samozřejmě mám za úkol nějaké góly vstřelit nebo připravit. Trošku odpovědnosti cítím,“ přiznává Patrik Schick.

Cítím zodpovědnost, přiznává Schick

Když se do mužstva před 12 lety probojoval nejzkušenější současný reprezentant Tomáš Sivok, byla realita úplně jiná. V tehdejší konkurenci Ujfalušiho, Jankulovského nebo Grygery samotná nominace ještě zdaleka nezaručovala místo na hřišti.

Youtubeři mají lákat na zápas s Norskem. V Německu chodil plný stadion, i když jsme byli poslední, říká Kadeřábek

Číst článek

Ale mělo to výhodu, bylo se od koho učit. „“Zkušeností tu moc není, ti kluci musí zabrat hned. Není tu 8 hráčů, kteří by hráli stabilně ve velkých týmech, jako to bylo dřív. Tenhle tým je nový a trenér to má těžké. Musí trefit sestavu tak, aby se to podařilo,“ říká Sivok.

„Kluci na to hřiště budou muset jít, takže tlak na ně bude taky velký. Já cítím trošku větší zodpovědnost. Uvidíme, jestli z pozice pomůžu i dopředu,“ přemýšlí Sivok před páteční kvalifikací proti Norsku.

Výkop je ve 20:45 hodin náš web i Radiožurnál utkání vysílá v přímém přenosu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme