Reprezentaci se v Edenu v poslední době nedaří. Stadionem to není, tvrdí Kalas

Fotbalová „Lvíčata" čeká v úterý na mistrovství Evropy do 21 let zápas, který určí, jestli postoupí do semifinále, a tím i na olympijské hry. Na jedné straně proti nim bude stát asi nejsilnější možný soupeř, tedy Německo. Naopak v jejich prospěch bude hrát domácí prostředí. Jenže možná ne to úplně ideální, protože není pražský stadion jako pražský stadion.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Edenu nastoupila česká jednadvacítka k úvodnímu zápasu ME s Dánskem. A prohrála 1:2

V Edenu nastoupila česká jednadvacítka k úvodnímu zápasu ME s Dánskem. A prohrála 1:2 | Zdroj: ČTK

„Fanoušci byli skvělí, atmosféra byla možná lepší než předtím v Edenu,“ chválil publikum autor tří gólů do srbské sítě a hrdina sobotního zápasu, útočník Jan Kliment.

Rozdíl mezi zápasy v Edenu a na Letné se dá vyjádřit třeba soutěžními výsledky seniorské reprezentace a výběru do 21 let v posledním roce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na rozdílné výsledky českých fotbalových reprezentací na stadionech v Edenu a na Letné se zaměřil Jan Kaliba

Zatímco v novějším, větším a modernějším Edenu A tým v kvalifikaci remizoval s Lotyšskem a „Lvíčata" tam podlehla Dánsku, na časem oprýskané a o něco menší Letné slavil Vrbův výběr senzační výhru nad Nizozemskem a mladí reprezentanti zase drtivé vítězství nad Srby.

„Nevěřím, že by to bylo stadionem. Možná trávník je jiný, ale jinak je to souhra náhod. Na hřišti vždycky rozhodují hráči, ne stadion. Pokud by měl být jediným problémem, tak bychom se s tím měli vypořádat,“ směje se obránce Tomáš Kalas.

V Edenu se bude posledního června hrát finále turnaje a Češi, coby mužstvo z pořadatelské země, na stadionu ve Vršovicích nastoupí ke dvěma ze tří zápasů ve skupině.

„Atmosféra bude dobrá i v Edenu. Na Spartě se to povedlo ve všech směrech – diváci, výkon, výhra. Teď se musíme připravit na Německo,“ dodal trenér Jakub Dovalil.

Souboj českého týmu s favorizovanými Němci nabídne v přímé reportáži od 20.45 stream Český rozhlas Sport na našem webu.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme