Reprezentační trenér Jarolím má za sebou povedenou premiéru, Češi rozdrtili Arménii

Povedenou premiéru na lavičce fotbalové reprezentace má za sebou Karel Jarolím. Jeho svěřenci porazili v přípravném utkání Arménii vysoko 3:0 a naladili se tak na nedělní kvalifikační duel proti Severnímu Irsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí se raduje ze vstřelené branky v přípravném zápase proti Arménii

Ladislav Krejčí se raduje ze vstřelené branky v přípravném zápase proti Arménii | Zdroj: ČTK

Čeští hráči vstoupili do zápasu s Arménií perfektně. Již ve čtvrté minutě po pěkné kombinaci a ideální přihrávce Václava Kadlece skóroval zblízka Ladislav Krejčí. I po gólové akci byli Češi aktivnější a znovu u toho byl rychlonohý záložník Krejčí. Jeho střelu ale zablokovali hostující hráči.

Arméni se osmělili až ve 23. minutě, ale hned byli hodně nebezpeční. Hvězdný středopolař anglického Manchesteru Mchitarjan přihrával přesně na penaltový puntík Pizzellimu, před kterým na poslední chvíli zasáhl Pudil.

O pouhých deset minut později přišli velké chvíle Václava Kadlece. Nejprve zvýšil parádní střelou z necelých dvaceti metrů na 2:0 a o chvíli později parádně prošel obranou soupeře a jen vynikající zákrok hostujícího brankáře mu zabránil ve skórování.

Sestava českého týmu v prvním poločase:

Do druhé půle vstoupili čeští reprezentanti s vedením 2:0 a úplně novou sestavou, kterou poslal na hřiště debutant na trenérské lavici Karel Jarolím.

I ve druhém poločase byli Češi stále aktivnějším týmem a hosté z Arménie se dostávali do šancí spíše sporadicky buď z brejků, nebo ze standardních situací. S jedním přímým kopem měl veliké problémy domácí gólman Koubek, na poslední chvíli ale míč vytáhl na roh.

Nejaktivnějšími hráči v českém dresu byli útočníci Necid s Vydrou. Druhý jmenovaný se dral do zakončení a v 64. minutě jen o kousek netrefil tečovanou střelou branku soupeře. A tak se musel do situace v 84. minutě vložit záložník Plzně Jan Kopic.

Přebral střelu pár metrů za vápnem, parádně otřel svou střelu o tyč a zvýšil již na 3:0. Odevzdaný soupeř již za každou cenu chtěl dovést utkání do konce. To se mu podařilo a Češi tak porazili Arménii 3:0 a Karel Jarolím slaví vítěznou reprezentační premiéru.

Sestava české reprezentace ve druhé půli:

„Můžeme být spokojeni s oběma poločasy. Soupeř se k ničemu nedostal a my jsme podali dobrý výkon. Já jsem nastoupil jako podhrot, tedy na místě, kde hraju nejradši, a zápas, na který jsem se těšil, jsem si užil. Ale proti Severnímu Irsku to bude asi něco jiného,“ pochvaloval si po zápase střelec Václav Kadlec.

Opravdová síla českého výběru se ukáže v nedělním kvalifikačním utkání proti Severnímu Irsku. Trenér Jarolím má po dnešních povedených výkonech rozhodně z čeho vybírat.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme