Reprezentační trenér Vrba se musí obejít bez Váchy a Limberského

Lukáš Vácha a David Limberský nebudou k dispozici Pavlu Vrbovi pro nedělní kvalifikační utkání s Islandem. Vácha si v dresu Sparty na hřišti Slovácka utrhl meniskus a podrobí se operaci. Limberský sice dohrál v plzeňském dresu utkání v Jihlavě, ale vyšetření po utkání ukázalo pranění vazů v koleně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Lukáš Vácha na tweetu poděkoval fanouškům Sparty

Sparťan Lukáš Vácha na tweetu poděkoval fanouškům Sparty | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Zranění si Vácha přivodil hned v úvodu utkání a ve 24. minutě musel vystřídat. „V úterý se Lukáš podrobí operaci a jeho návrat na trávník zatím nebyl stanoven,“ uvádí oficiální internetové stránky klubu.

Komplikace je to i pro reprezentačního trenéra Pavla Vrbu, protože Vácha zatím v kvalifikaci nastoupil ve všech zápasech a stal se jednou z hlavních postav nově složeného a úspěšného týmu.

Chybět bude i v klíčových zápasech Sparty v Evropské lize. Letenský klub je ve skupině na 1. místě se stejným bodovým ziskem jako druhá Neapol. Právě italský klub přivítá Sparta na Letné 27. listopadu. O čtrnáct dní později pak zakončí účinkování v základní skupině Evropské ligy na hřišti Bernu.

David Limberský vstřelil v Jihlavě jediný gól Plzně, ale utkání dohrával s bolestí kolena. "Dnešní vyšetření v plzeňské Fakultní nemocnici bohužel potvrdilo naše podezření na poranění vazů," prozradil web Viktorie Plzeň.

"David Limberský tak bohužel nebude moct odehrát blížící se duel české reprezentace proti Islandu a velmi pravděpodobně nebude k dispozici ani Viktorii ve zbývajících duelech podzimní části sezony,“ komentoval zranění plzeňského odchovance generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme