Roman Hubník měl namířeno do Olomouce, teď bude s Plzní slavit titul

Za Plzeň už vůbec nemusel hrát, nakonec ji ale právě on přiblížil mistrovskému titulu. Obránce Roman Hubník byl klíčovou postavou Viktorie při vítězství 2:0 na Spartě, po kterém mají Západočeši tři kola před koncem Synot ligy v čele tabulky šestibodový náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Hubník (uprostřed) byl klíčovou postavou Plzně v utkání na Letné

Roman Hubník (uprostřed) byl klíčovou postavou Plzně v utkání na Letné | Zdroj: ČTK

„V prvním poločase toho bylo hodně a někdy to i bolelo. Snažil jsem se vyhrát každý souboj. Když to bylo ve vzduchu padesát na padesát, tak jsem to většinou vyhrál,“ říkal o utkání na Spartě Roman Hubník.

„Jsem rád, že ten magnet jsem tam měl a všechno to otrkal a odbojoval,“ usmíval se plzeňský stoper.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdyby se Sigma zachránila, tak jsem v Olomouci. Teď jí vlastně můžu poděkovat, že spadla, usmíval se po utkání na Spartě plzeňský stoper Roman Hubník

„Chtěl jsem to jenom tečnout dozadu, ale sjelo mi to po vlasech, které ještě mám vzadu na hlavě. Pak jsem myslel, že to půjde od tyčky ven, ale naštěstí to zapadlo do branky. Strašně důležitý gól,“ popsal svoji trefu v důležitém zápasu na Letné.

Vlasy už sice třicetiletému obránci řídnou, ale kromě smyslu pro humor mu zůstává i pokora a skromnost. I když pro většinu expertů byl právě Hubník hvězdou utkání, on šlágr jara odmítá označit za ‚svůj zápas‘.

„V prvním poločase, hlavně v rozehrávce, to nebylo úplně ono.“

To od svých spoluhráčů i trenérů si Roman Hubník vyslechl jedině slova chvály, konkrétně od Davida Limberského a Miroslava Koubka.

„Fantastický. Vyhrává veškeré osobní souboje a bylo to znát. Je to skvělý obránce,“ zářil spoluhráč Limberský.

 

V tuto chvíli je kapacita Doosan Areny pro utkání s Jihlavou vyčerpána, nicméně vedle již vydaných vstupenek registruje...

Posted by FC Viktoria Plzeň on 10. květen 2015

„Roman je zkušený a navazuje na to, co už bylo. Byl v reprezentaci i v bundeslize a myslím si, že se tam vrátí,“ zněla slova chvály od trenéra Koubka.

Přitom Hubník už nemusel být kromě bundesligy a reprezentace ani ve Viktorii Plzeň. S jejím vedením byl totiž ke konci minulé sezóny domluvený, že se vrátí do Olomouce, kde s velkým fotbalem začínal. Jenže Sigma sestoupila do druhé ligy, a tak zůstal na západě Čech.

„Kdyby se Sigma zachránila, tak jsem v Olomouci. Teď jí vlastně můžu poděkovat, že spadla. Doufám, že po zápase s Jihlavou oslavíme titul.“

Ano, korunovace Viktorie Plzeň novým ligovým šampionem může proběhnout už za týden v pondělí po utkání s Jihlavou, a to i díky letnímu muži na odchodu, podzimnímu náhradníkovi a jarnímu hrdinovi Romanu Hubníkovi.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme