Ronaldo vyrovnal rekord Platiniho, Velšané čekají doma velkolepé přijetí

Dlouho držel velšský drak šanci na senzační titul mistra Evropy, až v semifinále v Lyonu narazil na portugalského prince s číslem sedm na zádech. Cristiano Ronaldo zařídil vítězství svého týmu 2:0 a poslal ho do nedělního pařížského finále. Navíc vyrovnal rekord Michela Platiniho v počtu gólů na evropských šampionátech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo zařídil Portugalcům postup do finále evropského šampionátu

Cristiano Ronaldo zařídil Portugalcům postup do finále evropského šampionátu | Zdroj: Reuters

Velšané si od Angličanů vypůjčili nápěv, kterým fanoušci dávají najevo, že se jim ještě nechce domů. Dvěma rychlými údery na začátku druhého poločasu se to změnilo v přání hodně nereálné, ale i tak to po zápase vypadalo, že postupuje Wales.

Zatímco Portugalci už mizeli do šaten, překvapiví semifinalisté si i po porážce ještě vychutnávali pochvalu od obecenstva.

Zato kouč Chris Coleman prý ani nedokáže vyslovit, jak moc je na tenhle velšský tým hrdý, a očekává velkolepé přijetí v Cardiffu.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Rekordy jsou pěkná věc, ale hlavně proto, že svými góly pomáhám svému klubu nebo své zemi,“ říká Cristiano Ronaldo

V Lisabonu bude určitě podobné, ale až příští týden, protože Portugalsko bude po dvanácti letech hrát evropské finále a dvěma ranami to zařídil jediný muž základní sestavy, který domácí porážku s Řeckem z roku 2004 pamatuje.

Tu druhou střelu do velšské sítě ještě tečoval Nani, ale ta první, vítězná, patřila jen Ronaldovi a navíc znamená, že na evropských šampionátech dal už devět gólů, stejně jako francouzský rekordman Michel Platini.

„Rekordy jsou pěkná věc, ale hlavně proto, že svými góly pomáhám svému klubu nebo své zemi. Rekordy pak přicházejí přirozeně samy. Naprosto zásadní je pro mě v tuhle chvíli postup do finále. Jsem velice hrdý na sebe i své spoluhráče. Už jsme to skoro dokázali, k triumfu Portugalska nám chybí jediný krok, tak pojďme snít dál,“ říká Ronaldo.

O soupeři Portugalců se rozhodne dnes večer. O finálovou účast se utká domácí Francie a úřadující mistři světa Němci.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme