Rosického zklamal výsledek, ale fanouškům poděkoval za přivítání. Byl to velký zážitek, prohlásil

Fotbalista Tomáš Rosický hrál skoro po šestnácti letech znovu za pražskou Spartu. Když v 73. minutě nastupoval do ligového utkání s Mladou Boleslaví, celý stadion povstal a svým jásotem přehlušil místního hlasatele. A přestože je Rosický ze zahraničí zvyklý na úplně jinou atmosféru, přivítání mu udělalo velkou radost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický si v sobotu odbyl obnovenou premiéru na Letné

Tomáš Rosický si v sobotu odbyl obnovenou premiéru na Letné | Zdroj: ČTK

Tvořivý záložník se většinu času pohyboval okolo poloviny hřiště a rozděloval míče.

Jednou chyboval směrem do obrany, jednou nepřesně přihrál a z výkonu celého týmu obecně Tomáš Rosický moc velkou radost neměl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Rosický se snažil s výsledkem něco udělat, ale Sparta před vlastním publikem s Mladou Boleslaví nakonec remizovala

„Samozřejmě jsem se s tím snažil něco udělat, ale bohužel nám to nevyšlo. Musíme upřímně uznat, že jsme si nezasloužili vyhrát. Boleslav hrála dobře, možná byla i lepší,“ hodnotil pětatřicetiletý záložník.

Rosický se také vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu. Při práci s balonem se prý cítí dobře, žádné problémy v současné době nemá. „Ale samozřejmě mi chybí zápasové vytížení. Potřebuji ještě týden pořádně trénovat, abych mohl pomýšlet na to, že budu v dalším zápase startovat,“ řekl Rosický.

Podle kouče Sparty Zdeňka Ščasného jde všechno podle plánu. „Byli jsme domluvení, že do zápasu, ať bude jakýkoli stav, půjde kolem 70. minuty, ne-li později. To jsem dodržel. Je pozitivní, že se do hry dostal,“ hlásil trenér Pražanů.

S konečnou remízu 2:2 už ovšem spokojený nebyl. Méně hořce ji možná vnímalo přibližně čtrnáct tisíc fanoušků na Letné, kterým stačilo, aby Rosický jen vyběhl na rozcvičku a už skandovali jeho jméno.

„Pro mě osobně to byl velký zážitek. Fanouškům moc děkuji, bylo to nádherný. V zápase už to moc nevnímám, soustředím se vyloženě na hru. Ale když jsem na hřiště přicházel, bylo to moc pěkný,“ děkoval po své obnovené premiéře ve Spartě Rosický.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme