Rosický: Fyzicky na to ještě nemám, nezasloužili jsme si vyhrát

Téměř po 16 letech nastoupil Tomáš Rosický k zápasu za Spartu. Při svém comebacku strávil na hřišti 20 minut a čtrnáct tisíc diváků oceňovalo aplausem každý jeho kontakt s míčem. Jenže Sparta nevyhrála a i sám reprezentační kapitán ví, že mu k ideálnímu výkonu ještě něco chybí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický při návratu na Letnou

Tomáš Rosický při návratu na Letnou | Zdroj: ČTK

„Byl to velký zážitek a bylo to nádherný. Mrzí mě, že jsem fanouškům nemohl dát vítězství. Na hřišti už jsem to moc nevnímal a soustředil se na hru. Ale když jsem na hřiště přicházel, bylo to moc pěkné,“ okomentoval Tomáš Rosický svůj návrat do Sparty a choreografii, kterou mu domácí kotel připravil.

Na zápas šestého kola nejvyšší fotbalové soutěže dorazilo na Letou 14 tisíc fanoušků, nejvíc v této sezoně. Těšili se hlavně na posily. Václav Kadlec nastoupil od začátku. Tomáš Rosický vběhl na hřiště v 72. minutě.

Letná se dočkala Kadlece i Rosického, ale ne výhry. Sparta remizovala s Boleslaví

Číst článek

„Byli jsme domluvení, že do zápasu půjdu z lavičky. Ještě na to fyzicky nemám. Plánovalo to zhruba na 20 minut,“ řekl 35letý záložník.

Ani přítomnost kapitána reprezentace nepomohla vicemistrům k zisku třech bodů v souboji proti Mladé Boleslavi. Středočeši si odvezli z Letné bod za remízu 2:2. Na dva vedoucí góly rudých dokázali vždy do několika minut zareagovat.

V Evropské lize zřejmě nenastoupí

„Byla spousta času s tím něco udělat a já se o to snažil. Bohužel nám to nevyšlo. Ale dneska jsme si nezasloužili vyhrát. První poločas byl strašně špatný. Boleslav byla agresivnější, běhavější. Z naší strany tam nebylo vůbec nic. Takhle nemůžeme pomýšlet, že bychom někoho válcovali,“ varuje.

Ještě před podpisem kontraktu se Spartou trénoval s Arsenalem, jenže chybí mu zápasová praxe. Poslední soutěžní zápas totiž hrál na Euru, kde se v zápase proti Chorvatsku zranil.

„S balonem se cítím dobře, s tím problém nemám. Ale chybí mi zápasové tempo, potřebuju ještě týden trénovat, abych mohl příští zápas startovat. Start v Southamptonu je velice nepravděpodobný,“ říká Tomáš Rosický svůj start ve čtvrtečním zápase Evropské ligy.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme