Rosický: Na Euru jsem zřejmě dohrál, museli jsme zápas urvat na sílu

Těsně před koncem zápasu s Chorvatskem se chytil za stehenní sval a lehl si. Tomáš Rosický se ani na mistrovství Evropy nezbavil svých zdravotních problémů a okamžitě po utkání oznámil špatnou prognózu. Šampionát pro něj zřejmě skončil, v honbě za důležitým bodem nasadil vlastní zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický v jednom ze svých posledních soubojů

Tomáš Rosický v jednom ze svých posledních soubojů | Zdroj: Reuters

„Nevypadá to vůbec dobře, asi jsem tady dohrál, ale tak už to někdy je. Když se zápas blížil ke konci, věděl jsem, že musím udělat něco speciálního a zbláznit to, abychom to dotlačili silou. Nechci říkat, že to za to stálo, ale konec byl nádherný zážitek. Bylo cítit spojení mezi fanoušky a týmem. Chtěl bych moc poděkovat lidem, co přijeli,“ řekl Českému rozhlasu po zápase zraněný Tomáš Rosický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Euro pro mě asi skončilo, řekl Tomáš Rosický v rozhovoru Janu Kalibovi

Takže to bylo vyčerpání a přepnutí?

Určitě. Věděl jsem, že musíme něco udělat a urvat to na sílu. Já jsem to rval celou dobu a bohužel jsem za to zaplatil, ale tak už to někdy je.

Doktor Krejčí ještě vkládá naděje do zítřejšího vyšetření. Vy jste pesimistou?

To jste viděli. Jak jsem vyvážel míč, tak jsem úplně spadnul na zem. Nevypadá to dobře.

Zápas vypadal v některých fázích ještě slabší než ten proti Španělsku.

První poločas se nám vůbec nevydařil. Chorvati byli ve všem lepší, my jsme si nepřihráli ani třikrát po sobě. Když jsme snížili, věděl jsem, že potřebujeme něco speciálního, tak jsem to vybláznil. Snad to za to stálo. Kluci budou mít krásný zápas s Turky.

Sledovali jsme ONLINE: Škoda snížil, Necid vyrovnal. Česko - Chorvatsko 2:2

Číst článek

Co za tím obratem ve hře ještě stálo?

Pomohl nám příchod Škoďáka i Tomáše Necida. Pak už jsme hráli vabank. Trenér věděl, že bod potřebujeme, protože tři body zřejmě nebudou stačit. Cítil jsem, že bod potřebujeme, i kdybych tam měl nechat vlastní zdraví.

Jakou roli hrálo dění na tribunách? Zdálo se, že by to českému týmu mohlo ublížit, ale nakonec to mělo spíš opačný efekt.

Hlavně to nepomohlo mně, že se nehrálo skoro pět minut a vystydl jsem (smích). Můžeme spekulovat, jestli to pomohlo nám, nebo jim. Ale cítil jsem, že když se ten incident stal, dostávali jsme se to dobrého tempa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme