Rosický radil Fabregasovi, jestli má přestoupit do Barcelony

Ve středu čeká fotbalovou reprezentaci poslední přípravný duel před startem podzimní kvalifikace o Euro 2012. V poledne se tým trenéra Michala Bílka sešel v Praze, během odpoledne už absolvoval v Jablonci úvodní trénink. Nechyběl na něm ani pravděpodobný kapitán pro utkání s Lotyšskem Tomáš Rosický, který se jasně vyjádřil ke spekulacím ohledně svého přestupu z Arsenalu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: fotbal.cz

„Každý zájem vždycky trošku potěší. Já jsem se vždycky vyjadřoval, že jsem v Arsenalu spokojený, a dokud bude i klub spokojený se mnou, tak já nebudu nic řešit," uťal spekulace Tomáš Rosický.

I kdyby se navzdory tomuto prohlášení brzy třicetiletý špílmachr z londýnského celku přeci jen stěhoval, ani náhodou by se tomu nedostalo takové pozornosti jako přestupu/nepřestupu Ceska Fabregase do Barcelony. Jeho setrvání mezi Kanonýry si parťák ze záložní formace pochvaluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rosický radil Fabregasovi, jestli má přestoupit do Barcelony

„Je samozřejmě dobře, že zůstane, protože je to skvělý hráč a kapitán Arsenalu. O jeho kvalitách se nemusíme bavit. Takovýhle hráč se vždycky těžko nahrazuje, protože on je prostě výborný. Jsme rádi, že zůstává a bude v Arsenalu pokračovat," libuje si Tomáš Rosický.

Ten byl prý i jakýmsi rádcem v případě Fabregasova stěhování do rodného Katalánska. „Samozřejmě jsme se o tom bavili, ale já vám to určitě nebudu říkat, co jsme si říkali," zůstal tajemný český kapitán.

Arsenal má svůj styl, Češi ho musí najít

Že by snad odchovanci barcelonské mládežnické akademie doporučoval návrat domů? Teď už to může být jedno, španělský elegán v Arsenalu zůstává. To neplatí třeba o nové útočné posile Šachťaru Doněck Eduardovi nebo obránci Solu Campbellovi, po němž sáhnul Newcastle.

Největším jménem v kolonce "příchody" je marocký kanonýr z Bordeaux Marouane Šamach. Třetí celek loňského ročníku Premier League by ale navzdory oběně kádru neměl mít díky jasnému rukopisu Arséna Wengera neměl takové starosti jako český národní tým.

„My musíme najít svůj systém a svojí tvář. Musíme koukat na to, jak budeme hrát my, a ne se pořád někomu přizpůsobovat," říká Tomáš Rosický.
První možnost proměnit slova v činy bude mít spolu se svými reprezentačními kolegy ve středu v Liberci v utkání proti Lotyšsku. Nepůjde jen o generálku před zářijovou kvalifikací s Litvou, ve hře bude i vylepšení pošramocené reputace. Pod Michalem Bílkem vyhráli Češi jen jediné z pěti utkání.

Martin Hlucháň, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme