Rosický ukázal, že má mimořádnou kvalitu, chválil Vrba. Češi byli s výkonem proti Maltě spokojeni

Po týdnu tréninků nabrala příprava fotbalové reprezentace další rozměr, a to ten zápasový. I když je pravda, že do duelů mistrovství Evropy měl ten páteční po všech stránkách ještě daleko. Před několika stovkami diváků v rakouském Kufsteinu porazil český tým 6:0 neškodné mužstvo Malty. Ale bez ohledu na soupeře a prostředí má tohle vítězství svou cenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický nastoupil v barvách reprezentace poprvé od června loňského roku

Tomáš Rosický nastoupil v barvách reprezentace poprvé od června loňského roku | Zdroj: ČTK

To nejpodstatnější se v přípravě proti Maltě podařilo. Skoro po roční pauze nastoupil kapitán Tomáš Rosický, a když po 65 minutách z lijákem podmáčeného trávníku odcházel, nebylo to kvůli zranění.

„Spíš jsem měl problémy na začátek, než se trošku roztáhnu, ale když jsem se rozhýbal, tak to bylo v pohodě. Samozřejmě ale, že tohle není soupeř, který to vyloženě pověří. Přesto si myslím, že tam bylo pár dobrých věcí, těch kolmic. Ještě mi tam chybí takový ten ten timing, do čehož se dostanu. Pro mě je důležitý, že přihrávku pořád vidím,“ řekl Rosický.

„Názory na to, že byl nominován, se různí. Ale já si myslím, že ukázal fanouškům, že jeho kvalita je doopravdy mimořádná a že nám může pomoct. Pevně věřím, že to tak bude, proto jsem se tak rozhodl. Stojím si za tím a doufám, že to dobře dopadne a Tomáš nám na mistrovství Evropy hodně pomůže,“ hodnotil Rosického kouč Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kouč Pavel Vrba i jeho svěřenci Petr Čech a Tomáš Rosický byly s výkonem proti Maltě spokojení

Spokojený byl i s tím dalším, co během utkání viděl. „Zápas splnil to, co jsme chtěli. Naše aktivita byla odměněna šesti brankami, což se v poslední době v mezistátních zápasech na evropské scéně neděje. O to jsem samozřejmě radši. Síla v kombinaci se ukázala jako velice dobrá a ukáže se samozřejmě, jak to dokážeme i se silnými soupeři,“ pokračoval trenér.

Kromě toho se Vrba s českým národním týmem dočkal soupeře, od kterého neinkasoval ani jednu branku.

„Doufám, že bude v novinách, že Vrba konečně po dvou a půl letech udělal nulu. Mě to neuráží, mě už spousta věcí neuráží, já už jsem si zvykl,“ usmíval se Vrba.

Fotbalisté v přípravě na ME přehráli Maltu 6:0. Schick se trefil při své premiéře, Rosický odehrál 66 minut

Číst článek

Ještě jedno číslo – Petr Čech sice odchytal jen první poločas, ale byl to jeho 119. zápas za reprezentační mužstvo. Teď už jich má gólman Arsenalu ze všech českých fotbalistů v historii nejvíc.

„Moc práce jsem neměl. Bylo to v takovým skromným prostředí, který připomíná tak předsezónní přípravu. On tak i ten zápas vypadal. Poradili jsme si s ním, nedostali jsme gól, takže to je taky pozitivní. Trénovali jsme poměrně hodně, takže jsme do zápasu šli v únavě. Než jsme se na začátku trošku dostali do tempa, chvilku to trvalo. Ale myslím si, že od prvního gólu jsme hráli velice dobře a soupeř vlastně nestíhal,“ říká brankář Petr Čech.

V sobotu ho se spoluhráči čeká oficiální fotografování týmu před mistrovstvím Evropy.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme