Rozhodčí Clattenburg odjel ze stadionu bez svých asistentů a to se v Anglii nesmí

Anglický fotbalový sudí Mark Clattenburg si v nadcházejícím kole Premier League nezapíská. Uznávaný rozhodčí dostal trest za to, že odjel po posledním zápase sám ze stadionu, bez svých asistentů, aby stihnul koncert populární hudby. A to se nesmí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Olegario Benquerenca

Rozhodčí Olegario Benquerenca | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

V Anglii platí, že všichni čtyři rozhodčí delegovaní k zápasu musejí kvůli své integritě a bezpečnosti přijet na stadion společně a také z něj společně odjet. Marka Clattenburg pískal utkání mezi West Bronwichem a Crystal Palace.

Po utkání, které se mu mimochodem vůbec nepovedlo, odjel sám vlastním autem, aby stihl koncert Eda Sheerana v Newcastlu, kde rozhodčí bydlí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodčí Marka Clattenburg odjel po utkání sám bez asistentů, aby stihl koncert Eda Sheerana v Newcastlu. A to se nesmí.

Dalším prohřeškem bylo, že v autě zvedl telefon trenéru Crystal Palace Neilu Warnockovi, jehož tým Clattenburg podle tady všeobecné shody velmi poškodil. A to se také nesmí.

Hlavní rozhodčí smí mluvit s trenérem jen za přítomnosti svých asistentů nebo v případě, kdy k tomu dostane svolení svých nadřízených.

Clattenburg se přitom po odchodu Howarda Webba považuje za zřejmě nejlepšího anglického rozhodčího, ale je to ten typ rozhodčího, který je rád středem pozornosti.

Jeho kariéru lemuje několik velkých kontroverzí. Za své pochybné obchodní aktivity byl dokonce před pěti lety vyřazen z listiny rozhodčí, ale trest mu byl pak zmírněn na osm měsíců bez píšťalky.

Nedávno si stěžovala Chelsea, že měl rasisticky urazit Johna Obiho Mikela. Loni se měl slovně dotknout tehdy největší hvězdy Southamptonu Adama Lallany. Z toho je jasné, že Mark Clattenburg je rozporuplná postava.

Dalším hříšníkem je v Premier League obránce Rio Ferdidand. Ten na twitteru použil k jednomu z uživatelů výraz ‚sket‘ což je karibské slangové označení pro ženu volnějších mravů.

A to byla chyba. V Anglii se na veřejné projevy hráčů hodně dbá a někdejší superstar Manchesteru United dostal exemplární trest. Nesmí nastoupit ke třem soutěžním zápasům a musí zaplatit pokutu v přepočtu skoro 900 000 korun. Ještě se ale může odvolat.

Jiří Hošek, Petr Král, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme