Rozhodčí Královec řádil v Lize mistrů – během dvaceti minut nařídil tři penalty

Jediným zdravým českým fotbalistou v letošním vydání Ligy mistrů je brankář Petr Čech a toho čeká první zápas za Arsenal v této soutěži dnes v Záhřebu. Přesto má nejpopulárnější klubová soutěž světa hned po prvním večeru nového ročníku českou hvězdu, která se umí postarat o gólové momenty. Evropa mluví o rozhodčím Pavlu Královcovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Královec, fotbalový rozhodčí

Pavel Královec, fotbalový rozhodčí | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Cristiano Ronaldo potřeboval v Madridu na tři góly za Real proti Doněcku skoro půlhodinu, padly i ze dvou penalt, z toho jedné vymyšlené a Portugalec utekl Messimu v čele historické tabulky střelců Ligy mistrů.

Jižněji ve Španělsku zvládl Pavel Královec svůj soudcovský hattrick za dvacet minut. Po přestávce utkání Sevilly s Mönchengladbachem nařídil tři pokutové kopy pro domácí, ti z nich dali dvě branky, před koncem přidali ze hry další a zvítězili 3:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český rozhodčí Pavel Královec na sebu upozoirnil v Lize mistrů, když v utkání Sevilla - Mönchengladbach nařídil během dvaceti minut tři pokutové kopy pro domácí

Málo vídaný kousek, kterým se český rozhodčí stal jednou z výrazných postav prvního večera nového ročníku Ligy mistrů a i na své poměry se doslova utrhnul ze řetězu. Až dosud nařídil na mezinárodní úrovni penaltu průměrně v každém sedmém zápase, teď zvládl tři najednou.

Hráči německého týmu, jako třeba záložník André Hahn, to v rozhovorech pro web magazínu Kicker přičítali hlavně soupeři, který prý v šestnáctce padal neustále, takže pokutové kopy byly prý nevyhnutelné.

Trenér Lucien Favre označil první penaltu za nesmyslnou a druhou za velmi přísnou a záložníka Sevilly Vitola, po jehož pádech v obou případech Královec pískal, považuje za prvotřídního herce.

Ale převážně přičítali hráči Mönchengladbachu porážku vlastním chybám a naivitě, tak jako švédský obránce Oscar Wendt.

A i když je zmiňovaný všude, nerozpoutal se v tisku - včetně toho bulvárního německého - žádný hon na českého rozhodčího, který měl v Seville náročnou šichtu plnou bleskových cvičení, během kterých musel rozpoznávat, jestli domácí fotbalisty skolil soupeř, nebo jen gravitace.

Místo toho se v Německu řeší spíš mizérie Borussie Mönchengladbach. Po čtyřech kolech je v tamní Bundeslize bez jediného bodu poslední a v podobném stylu i s přispěním tří penalt v režii Pavla Královce odstartovala také do Ligy mistrů, kam klub z Porýní postoupil poprvé od slavných 70. let, kdy patřil k nejlepším v Evropě.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme