Rozhodčí Ratajová má omezenou delegaci na 4 kola. Ale je to jedna z nejlepších asistentek na světě, říká šéf komise

Komise rozhodčích Fotbalové asociace uznala, že Lucie Ratajová v závěru utkání Brna se Spartou chybovala a pozastavila ji delegaci na následující čtyři kola. Po ofsajdové situaci v nastavení zápasu vyrovnala Zbrojovka na 3:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Ratajová.JPG

Lucie Ratajová.JPG

„Lucie Ratajová po zhlédnutí záznamu uznala, že udělala chybu, a vzala ji na sebe. Myslela si, že hráč Sparty hrál úmyslně, že to nebyla jen teč,“ řekl po zasedání předseda Komise rozhodčích Michal Listkiewicz.

Zbrojovka v nastavení domácího utkání se Spartou vyrovnala na 3:3. Skórující Alois Hyčka ale stál o několik metrů v ofsajdu. Přes zuřivé protesty sparťanů gól platil a letenský tým přišel o dva body. V tabulce jich ztrácí na vedoucí týmy z Plzně a Mladé Boleslavi už 6.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskovou konferenci komise rozhodčích FAČR sledoval reportér ČRo Jan Suchan

Rozhodčí z Benešova ale chybovala i při jednom z gólů Sparty, kdy ji unikl těsný ofsajd Karavajeva. Komise ji naopak přičetla k dobru, že v době, kdy už chtěl hlavní rozhodčí Královec odpískat penaltu pro Spartu, upozornila na předchozí faul Kadlece.

„Znám ji moc let. Viděl jsem ji na mistrovstvích světa a je to jedna z nejlepších asistentek na světě a jedna dvě chyby to nezmění. Každý může chybovat, ale bylo by lepší, kdyby se to nestalo.

Po zápase se na adresu pomezní rozhodčí ostře vyjádřili brankář Sparty Tomáš Koubek a záložník Lukáš Vácha. Koubek řekl, že by ženy „měly zůstat u plotny, a ne rozhodovat mužský fotbal.“ Vácha na Twitteru zveřejnil fotografii Ratajové s popiskem: „Ke sporáku…“.

Oba následně své výroky vysvětlovali s tím, že je nemysleli šovinisticky a naráželi na jednu chybu, nikoli na působení žen v mužském fotbale. Oba se stanou ambasadory zápasu ženského týmu Sparty v Lize mistrů a absolvují také několik tréninků s ženskými a dívčími týmy.

Komise dnes trestala i další sudí. Pozastavenou činnost na dva zápasy mají hlavní rozhodčí Jiří Houdek za chyby v utkání Příbram - Slovácko a asistent Michal Urban, který několikrát chyboval v duelu Slavia - Karviná. Jedno kolo si nezapískají hlavní sudí Karel Hrubeš za souboj Jihlavy s Bohemians a Zbyněk Proske za utkání Plzeň - Hradec Králové.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme