Rozhodčího Královce čeká životní zápas, poprvé bude řídit čtvrtfinále LM

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů, které dnes začne v Madridu a v Turíně, není žádný český fotbalista, natož klub. Ale svou velkou premiéru v tak pokročilé fázi nejprestižnější klubové soutěže večer zažije český rozhodčí. Duel mezi Juventusem a Monakem bude v Turíně řídit Pavel Královec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Když si člověk po zápase vzpomene, jaké hvězdy kolem něj běhaly, je to příjemné, ale během zápasu na to nesmí myslet,“ vysvětlil nedávno rozhodčí Pavel Královec Českému rozhlasu.

Testem před životním zápasem byl pro oceňovaného českého rozhodčího zápas Sparty a Slavie. Pražské derby a na své poměry už celkem rutinní souboje Latky s Kadlecem nebo Škody s Brabcem dnes večer v Turíně vystřídá za Buffona, Téveze nebo Chielliniho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na českou účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů upozornil reportér ČRo Jan Kaliba

37letý inženýr z Domažlic už sice rozhodoval zápasy Barcelony, Ajaxu nebo Realu Madrid, ale co do významu jsou zatím jeho vrcholem osmifinále Ligy mistrů mezi Bayernem a Arsenalem před dvěma lety a to letošní, ve kterém hrály Leverkusen s Atléticem.

Čtvrtfinále Ligy mistrů mu UEFA svěřila poprvé a při výběru zápasu k němu byla milosrdná. Druhý dnešní duel mezi madridskými rivaly Atlétikem a Realem, který začne také ve 20 hodin a 45 minut, bude pravděpodobně vyhrocenější.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme