Rozpočtem Southampton Spartu spolkne. Na evropské scéně jsou ale Pražané zkušenější

Fotbalisté Sparty si ve čtvrtek večer na jihu Anglie v Southamptonu dopřejí ryzí fotbalový zážitek. Tamní „Saints“ loni skončili v Premier League šestí a stejně jako ostatní anglické kluby působí v diametrálně odlišných podmínkách než ty české. Jenže s Evropskou ligou má větší zkušenosti právě pražský tým. „V tomhle ohledu jsme mazáci,“ říkal záložník Sparty Lukáš Vácha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta se ve středu večer připravovala na St. Mary's

Sparta se ve středu večer připravovala na St. Mary's | Zdroj: Reuters

V Southamptonu se českého klubu nemůžou dočkat. Přesněji řečeno – nemůžou se dočkat svého týmu poprvé v Evropské lize proti Spartě.

„Svatým“ nehrozí syndrom klubů z velkých zemí, které chudou příbuznou Ligy mistrů leckdy berou lehkovážně. Francouzský manažer Claude Puel je na stadionu St. Mary’s nový a také cítí, jak všichni berou čtvrteční zápas vážně. Ani na hráčích prý nepozoruje nedostatek soustředění a motivace.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Southamptonu se úvodního vystoupení v Evropské lize nemůžou dočkat. Duel se Spartou začíná pět minut po 21. hodině středoevropského letního času

Je paradoxem, že Sparta – co se týče rozpočtu – vypadá vedle šestého celku loňského ročníku Premier League jako myš vedle slona.

Anebo jako rybářská loďka proti zaoceánskému parníku, použijeme-li autentický příměr z města, kde kdysi začala tragická plavba Titaniku.

Jenže v Evropské lize, která ve čtvrtek otevírá nový ročník, bude Southampton bažantem a Sparta mazákem.

„Jsme v pohárech opakovaně, což pro nás hraje roli. V tuhle chvíli si můžeme říct, že jsme mazáci, ale v konfrontaci týmů to tak úplně nebude. Southampton má spoustu zkušených hráčů a reprezentantů, takže říkat si, že jsme mazáci, není v tomto ohledu to pravé,“ řekl záložník Lukáš Vácha.

Na mysli možná měl i dva letošní mistry Evropy – Portugalce Cédrica a Josého Fonteho, kteří hrají v obraně anglického týmu. Zápas Southamptonu se Spartou začne na St. Mary’s pět minut po 21. hodině středoevropského letního času. Přímý přenos uslyšíte na ČRo Sport a Radiožurnálu.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme