Rusové hrají ofenzivně, shodují se Vrba se Suchým. Stoper je zná ze Spartaku

Minulé mistrovství Evropy začalo pro české fotbalisty výpraskem 1:4 od Ruska. Letos by podobný výsledek s tímto soupeřem tolik nebolel – národní tým se totiž s Rusy potkává už dnes, tedy devět dní před startem Eura. Předposledním přípravným duelem zakončí česká reprezentace v Innsbrucku svůj rakouský tréninkový kemp.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Marek Suchý zná ruské soupeře českého týmu velmi dobře

Obránce Marek Suchý zná ruské soupeře českého týmu velmi dobře | Zdroj: ČTK

„Asi to nebude tak nátlaková hra jako s Maltou. Určitě tam budou pasáže, kdy budeme chtít využít i třeba nějaké brejkové situace, které podle mě v zápase budou,“ říká Pavel Vrba.

„Rusové se budou snažit hrát ofenzivně. Je to mužstvo, které se podle mého názoru asi připravuje na mistrovství světa, takže vrchol bude možná až za dva roky, ale určitě berou mistrovství Evropy velice vážně,“ dodává kouč české reprezentace.

Po Maltě přichází první zápas, podle kterého už bude Pavel Vrba vybírat, koho za necelé dva týdny na mistrovství Evropy pošle na hřiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dovolené si s nimi zahrál volejbal, dnes si český fotbalista Marek Suchý proti starým známým z ruské reprezentace zahraje fotbal. Více Jan Kaliba

Tomu bude odpovídat i dnešní sestava, která by se měla začít blížit té pro Euro, ale prostor by měl dostat třeba i stoper Marek Suchý, i když kvůli trestu první český duel proti Španělsku vynechá.

„S tím počítám, jsem s tím smířený a jsem rád, že jsem v nominaci a že tady můžu být. Zatím se první zápas ještě neblíží, takže nad tím vůbec nepřemýšlím, že vlastně nemůžu hrát, a snažím se připravovat normálně,“ svěřuje se.

Před dnešním utkáním s Rusy by Suchý klidně mohl suplovat trenéra Vrbu a začít spoluhráčům o soupeři přednášet – čtyři roky strávil ve Spartaku Moskva a v ruské nominaci na evropský šampionát jsou až na jedinou výjimku jen hráči z domácí soutěže.

S Schickem se musí počítat, ujišťuje Vrba. Škoda jede na Euro poprvé

Číst článek

„Od vidění nebo ze hřiště znám úplně všechny. Třeba Smolova a Širokova jsem potkal i na dovolené, kde jsme spolu hráli volejbal. Mám tam myslím i tři spoluhráče, se kterými jsem působil ve Spartaku. Mají kreativitu ve středu pole, vpředu rychlé malé hráče, hrají přímočarý fotbal dopředu a chtějí hrát útočně a kombinačně, takže myslím, že nás čeká velmi kvalitní test,“ popisuje.

Rusko má jako jediný tým jistou účast i na mistrovství světa 2018, protože ho pořádá. Zápas českých fotbalistů proti ruským začne v 18 hodin v Innsbrucku. Radiožurnál vysílá druhý poločas, celý zápas uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme